Aftenposten

Skjerpede au pairregler ut på høring

-

Justisdepa­rtementet foreslår at vertsfamil­ier som utnytter au pairer, ikke skal kunne bli vertsfamil­ier igjen.

Det var Stortinget som anmodet Regjeringe­n om å skjerpe inn reglene, etter et forslag fra SVs Kirsti Bergstø og Karin Andersen.

Bergstø er glad for at dette nå kommer på høring.

– Jeg er glad for at Stortinget tvang Høyre og Fremskritt­spartiet til å ta au pairenes rettighete­r på større alvor. Så lenge au pair-ordningen består, vil dette vedtaket vaere viktig for å sørge for bedre forhold og økt trygghet for au pairene, sier hun til NTB.

Midlertidi­g i dag

I dag kan det bare ilegges midlertidi­g karantene dersom en vertsfamil­ie grovt eller gjentatte ganger bryter vilkårene for au pair-ordningen, eller dersom noen i vertsfamil­ien har begått alvorlige handlinger mot au pairen. Lovforslag­et, som nå sendes på høring, innebaerer at det i de mest alvorlige tilfellene skal kunne ilegges varig karantene, skriver departemen­tet.

– Dette forslaget vil gjøre at personer som har begått forbrytels­er mot en au pair faktisk ikke bare kan hente seg en ny. Selvsagt burde det vaere slik. Derfor er en lovendring nødvendig, sier Bergstø. Høringsfri­sten er satt til 6. august. (NTB)

 ??  ?? APH6
APH12
aftenposte­nhistorie.no
APH6 APH12 aftenposte­nhistorie.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway