Aftenposten

Hagen ute og padler i Bestumkile­n

-

POLITIKK OG JUS er to forskjelli­ge ting. Blant dem som vet dette veldig godt, er Frps tidligere formann og nå partiets gruppelede­r i Oslo bystyre, Carl I. Hagen.

Det er som regel ingen klok eller sjarmerend­e idé å gå til politianme­ldelse av en politisk motstander, men det er altså dét Hagen nå har gjort – i tilknytnin­g til en sak om mudring av sjøbunnen i Bestumkile­n, der kommunen arbeider med et nytt ro- og padleanleg­g.

TIL TV2 meddelte Hagen at han hadde anmeldt byråd Lan Marie Nguyen Berg for grovt brudd på forurensni­ngsloven. Det påståtte lovbruddet besto i å mellomlagr­e forurensed­e masser fra sjøbunnen på land, slik at miljøgifte­r rakk å renne ut i sjøen før kommunen fikk fraktet elendighet­en bort med lastebiler. I stedet skulle massene ha vaert lagt på lekter og brakt direkte til et godkjent miljødepon­i, det var forutsetni­ngen fra første stund, mener Hagen.

Frp-veteranen så nok mediepoten­sialet i denne saken. En mann som i årevis har stått opp for privatbili­stenes kår, og advart mot klimahyste­ri, gikk til politiet for å ta Miljøparti­et De Grønnes byråd for miljøkrim.

MILJØBYRÅD Lan Marie Nguyen Berg har vaert utsatt for mye hard kritikk – samt overtramp i form av personhets og trusler – siden hun tiltrådte for tre år siden. Så ille har det vaert at hun i perioder har hatt behov for politibesk­yttelse. Dette hindret ikke Hagen i å anmelde nettopp henne – selv om hun i den aktuelle sak var feil kvinne.

Det er ikke Berg, men byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), som sitter med det politiske ansvaret for arbeidet med ro- og padleanleg­get i Bestumkile­n. Hansen har valgt å avfeie Hagens politianme­ldelse som «vrøvl» og anfører at tilsynsmyn­dighetene ikke har hatt innsigelse­r mot massehåndt­eringen.

DEN LILLE MANN må gjerne gå til politianme­ldelser når det føles nødvendig, det er en vesentlig side ved rettsstate­n. Også lokalpolit­ikere må ha denne retten, men Carl I. Hagen hadde stått seg på å reise sin muddersak på traust, politisk vis i Oslo rådhus. I stedet valgte han altså å utforme en politianme­ldelse, ifølge VG med praktisk bistand fra advokat Arve Lønnum og tidligere justismini­ster og kontroll- og konstitusj­onskomitél­eder Anders Anundsen, som nå er advokat ved Lønnums kontor.

I Hagens meget lange politiske virke blir den ikke noe annet enn en parentes, denne historien. Men også parenteser kan vaere pinlige.

I Hagens meget lange politiske virke blir den ikke noe annet enn en parentes, denne historien. Men også parenteser kan vaere pinlige.

 ??  ?? Carl I. Hagen har gått til politiet med noe mudder.
Carl I. Hagen har gått til politiet med noe mudder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway