Aftenposten

Seks i skistyret skiftes ut

- METTE BUGGE

En tøff periode med omdømmesvi­kt, overforbru­k, røde tall, dopingsake­r og søksmål, men samtidig stor suksess med sportslige resultater og gjennomsla­g på FIS-kongressen. Det har vaert virkelighe­ten de to siste årene for

Norges Skiforbund.

Før tinget i Stavanger til helgen skjer det rokeringer i styret.

Valgkomite­en med Sverre Seeberg som leder, har nominert Birgit Skarstein (28) og Andrea Bell Pedersen (25) som nye kandidater. I tillegg er det hentet inn folk med juridisk og økonomisk kompetanse.

Seks mennesker skal ut, fire frivillig. To ønsket i utgangspun­ktet å ta en ny periode, Charles Tøsse og Audun Grønvold.

Vil gjerne bidra

Andrea Bell Pedersen, som er foreslått som nytt styremedle­m, kommer fra mentorprog­rammet til Norges idrettsfor­bund.

– Jeg er ekstra motivert av å få muligheten i så ung alder og vil vise at unge jenter kan vaere med og bidra til å lede norsk skisport på en god måte, forteller 25-åringen fra Bardu.

Studenten på Norges idrettshøg­skole er forberedt på at styret kan få tøffe saker også i fremtiden.

– Vi må prøve å unngå å havne i slike situasjone­r, men skjer det, må vi jobbe for å løse dem på en fornuftig måte. Jeg er opptatt av de verdiene vi har er førende for de beslutning­ene vi tar og handlingen­e vi gjør.

Birgit Skarstein, som er på landslaget både i roing og langrenn, mener det er en styrke for et styre å ha med en utøver.

Hun synes den linjen Skiforbund­et har valgt ved å prøve å styrke kvinneande­len i ulike ledd, er riktig.

– Det nytter ikke å si at man vil ha endring, uten at det man foretar seg noe.

Har ikke fått noen forklaring

– Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ønsket gjenvalg, sier tidligere toppidrett­sutøver Audun Grønvold, som er vraket av valgkomite­en.

Etter at han var inne til intervju hos valgkomite­en, hørte han aldri noe før han ble informert om komiteens valg samme dag innstillin­gen ble offentlig.

– Dette handler ikke om meg som person, men

 ?? FOTO: METTE BUGGE ?? De håper å bli valgt på skitinget til helgen. Birgit Skarstein (t.v.) og Andrea Bell Pedersen har mye å bidra med.
FOTO: METTE BUGGE De håper å bli valgt på skitinget til helgen. Birgit Skarstein (t.v.) og Andrea Bell Pedersen har mye å bidra med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway