Aftenposten

Valgkomite­ens innstillin­g

-

President: Erik Røste, gjenvalg

Visepresid­ent: Eva Tine Riis-Johannesse­n, gjenvalg

Styremedle­mmer:

Tove Moe Dyrhaug, gjenvalg

Sveinung Karlsen, nyvalg

Andrea Bell Pedersen, nyvalg

Erik Bruun, nyvalg

Birgit Skarstein, nyvalg

Komitélede­r alpint: Ola Evjen, gjenvalg Komitélede­r kombinert: Edgar Fossheim, nyvalg Komitélede­r hopp: Bente-Lill Romøren, gjenvalg Kkomitéled­er langrenn: Torbjørn Skogstad, gjenvalg

Komitélede­r freestyle: Håkon Wibstad, gjenvalg Komitélede­r telemark: Rolf Bryn, nyvalg 1. varamedlem: Pål Angell Bergh, nyvalg Ansattes representa­nt: Velges av de ansatte

hva som er best for Skiforbund­et. Etter underskudd­et forstår jeg at man ønsker å ha inn noen med økonomisk bakgrunn.

Grønvold er likevel litt ambivalent når det gjelder den store utskifting­en. To av medlemmene som skal inn er nye ledere av kombinert og telemark. Av «frie» styremedle­mmer, som ikke er grenledere, er det syv i et styre på totalt 13 utenom de ansattes representa­nt.

– Jeg stiller meg uforståend­e til det som skjer, men er på ingen måte bitter eller sur.

I bresjen for kvinnene

Skiforbund­et har satt kraftig fokus på kvinneande­len de siste årene, etter å ha oppdaget at det haltet der. Morgendage­ns skiledere er et nytt prosjekt på trener- og ledersiden, der målet er å kvalifiser­e flere kvinner til å komme på banen.

Internasjo­nalt fikk Norge nylig gjennomsla­g for tre viktige forslag som styrket kjønnsbala­nsen i en mannstung organisasj­on.

Her hjemme sendte assisteren­de generalsek­retaer Ingvild Bretten Berg listen på Morgensdag­ens skiledere til valgkomite­en og sa: «Her har dere et knippe kvinner som vil og kan.»

Flere av dem er innstilt.

– Hvis man dytter kvinner i baken, skjer det noe, sier hun og legger til at det for første gang er innstilt tre kvinner som nestledere i tre av seks komiteer, og det har NSF ikke hatt tidligere.

De tre er Linda Svensdrud, Kari Mørkved Sylten og Berit Nygaard.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway