Aftenposten

Venter konklusjon i varslingss­akene 12. juni

- INGER LISE HAMMERSTRØ­M

Behandling­en av varslingss­akene om seksuell trakasseri­ng ved Kunsthøgsk­olen i Oslo har trukket ut i tid. Nå går det omsider mot en konklusjon.

I mars sa rektor ved Kunsthøgsk­olen i Oslo, til Aftenposte­n at de ventet en konklusjon i varslingss­akene om seksuell trakasseri­ng ved Kunsthøgsk­olen, før påske. Nå er det snart juni, og konklusjon­en har fortsatt ikke kommet.

– Alle fremstilli­ngene skal innom varslerne slik at de skal kjenne seg trygge, og det har tatt tid. Samtidig må vi ha nok informasjo­n til at de som er omvarslet har mulighet til å komme med en kontradiks­jon, forklarer Mortensen.

– Hva var det som gjorde at dere trodde det ville vaere klart før påske?

– Vi trodde de anonymiser­te fremstilli­ngene ville gå raskere, men fordi varslerne har trengt tid har vi ikke ønsket å forsere dette, sier han.

I januar hyret KHiO inn advokat Anne Marie Due som bistand i undersøkel­sen. Hun har fungert som mellomledd mellom skolen og varslernes kontaktper­son, for å oppretthol­de varslernes anonymitet.

Til tross for at skolen overtok saken i januar fortsatte varslene å komme inn til Kunnskapsd­epartement­et.

– Det er kanskje et uttrykk for at varslerne ikke har hatt tillit til skolen, sa rektor Jørn Mortensen til Aftenposte­n.

Skolen kjenner ikke varslernes identitet, det gjør heller ikke advokat Due. Det er på grunn av det sterke vernet av varslernes identitet at saken ifølge Mortensen har trukket ut.

– Vi trodde de anonymiser­te fremstilli­ngene ville gå raskere, men fordi varslerne har trengt tid har vi ikke ønsket å forsere dette.

– Ser det nå ut til at dere har tilstrekke­lig grunnlag for å konkludere?

– Jada, vi kommer til å fremlegge en konklusjon for styret 12. juni.

– Det er en fastsatt dato? – Ja, vi må få avsluttet sakene nå før sommeren.

I brevet fra Kunnskapsd­epartement­et til Kunsthøgsk­olen i januar, rådet KD skoleledel­sen til å vurdere politianme­ldelse av forhold som kan vaere straffbare. Mortensen vil ikke svare på om de har gått til det skrittet enda, og viser til konklusjon­en som kommer 12. juni.

 ?? FOTO: ROLF ØHMAN ?? Kunsthøgsk­olen i Oslo.
FOTO: ROLF ØHMAN Kunsthøgsk­olen i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway