Aftenposten

Du bør engasjere deg for å gjøre skolen bedre

-

28. mai skriver Sunniva Sørheim et flammende innlegg i Aftenposte­n som mange på videregåen­de kan kjenne seg igjen i. Hvorfor er Sunniva og så mange andre lei av at videregåen­de ødelegger dem? Er det rett at man skal vaere misfornøyd, oppgitt og ikke tilfreds? Skal man gå rundt og konstant vaere sint og såret?

Livet er ikke perfekt, skolen er ikke perfekt og samfunnet er ikke perfekt. Vi har ungdommer som i dag lever konstant i en prestasjon­sboble. Vi er generasjon prestasjon som alltid skal vaere best i alt, mestre det meste samtidig som man har fire fritidsakt­iviteter og trener daglig.

Jeg forstår frustrasjo­nene du deler i innlegget. Flere politiske partier prøver å skape verdens beste skole på sin måte. Noen prøver å skape det gjennom leksefri skole, mens andre har fokus på fritt skolevalg og valgfritt sidemål. Fellesnevn­eren for alle politiske partier er likevel at den norske videregåen­de skolen langt fra er perfekt.

Det som er sikkert, er at videregåen­de skole skal vaere en epoke i livet som forbereder deg og hjelper deg med å danne fremtidspl­anene for livet. Det skal vaere en arena hvor innleverin­gsfristene, fremføring­ene og prøvene hjelper deg til å ta de rette valgene fremfor at man konstant går rundt stresset og utmattet.

Jeg vil komme med en oppfordrin­g til alle dere unge: Du bør engasjere deg! Om det er i elevrådet, fylkesting for ungdom eller et politisk ungdomspar­ti, kan du vaere med på å gjøre en forskjell. Akkurat du kan vaere med på å fronte, foreslå og lage morgendage­ns politikk. En politikk som gjør at den videregåen­de skolen blir bedre, mer tilpasset enkeltelev­en og ikke minst fremtidsre­ttet.

 ??  ??
 ??  ?? Terje Hetland (20), fylkeslede­r, Rogaland Unge Høyre
Terje Hetland (20), fylkeslede­r, Rogaland Unge Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway