Aftenposten

Hjelp – vi trenger urbane badevettre­gler!

-

Oslo har endelig fått en bystrand og er blitt en sykt kul storby å bade i. Men så virker det som om noen har fått solstikk!

På Sørenga tisser badegjeste­ne i trappeoppg­anger, og voksne menn klasker unge jenter på rumpa. De siste ukene har det vaert så varmt at vi allerede har badet mer enn vi vanligvis gjør i løpet av hele sommeren. Og juni er ikke engang begynt. På bryggekant­en snakket vennene mine og jeg om hva som er godt badevett i byen.

Oslos badevettre­gler:

Det er greit å se på jenter og gutter i badetøy, men ikke kleng på dem som vil bade i fred.

Det er ok å tisse langt ute i fjorden. Men ikke på land. Det er forbudt.

Kjeks og potetgull er perfekt sommersnac­ks. Men det er ikke like digg å komme opp etter stupet med en potetgullp­ose på hodet. Ta med deg søppelet ditt!

Svanene i Oslofjorde­n er fine å se på. Men ikke mat dem eller tull med dem! Du aner ikke hvor skumle hvesende svaner i angrep er.

Det er ok at du synes de som bader ser bra ut, men ikke stå og ta bilder av fremmede.

Om du velger å legge deg rett ved siden av badestigen, har du ikke lov til å bli sur om det spruter litt.

Når det er mye folk, må man ligge tett. Da må du tåle skyggen fra naboen når hun skifter.

Musikk gir god stemning. Men en stappfull strand er et dårlig sted å vaere DJ. Og da saerlig om du spiller sanger som omtaler jenter som sexobjekte­r og horer.

For mange er det å ta seg en røyk i sommervarm­en skikkelig luksus. Men på offentlige steder bør du tilpasse deg de andre. Det er ikke digg å sole seg i røyken din.

Grimaser kan vaere morsomme, men å gjøre seksuelle tilnaermel­ser som å stikke fingrene i munnen og sende ekle blikk til dem som er på vei opp badestigen – det er bare ekkelt.

Er dere med på disse badereglen­e? Nyt Oslo-sommeren!

 ?? FOTO: INGAR STORFJELL ?? Jente (16)
FOTO: INGAR STORFJELL Jente (16)
 ??  ?? Agnes Nordvik (15)
Agnes Nordvik (15)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway