Aftenposten

En av disse kan ta over etter Zidane

- NICHOLAS BERGH

– Real Madrid og klubbpresi­dent Florentino Pérez sitter igjen med en utrolig vanskelig jobb.

Det sier Petter Veland – som følger spansk fotball tett som Viasatkomm­entator – etter at Zinédine Zidane annonserte at han trekker seg som trener i Real Madrid.

– Jeg har bestemt meg for ikke å fortsette som trener i Madrid. Det er det riktige tidspunkte­t, sa Zidane på en pressekonf­eranse som kom i stand på kort varsel Madrid i går.

Den overrasken­de nyheten kom fem dager etter at Zidane ledet Real til klubbens tredje strake Champions League-tittel. Han har også vunnet én ligatittel siden han overtok som hovedtrene­r i januar 2016.

Dermed er fotballver­dens kanskje mest ettertrakt­ede jobb ledig. Nå vil ryktegener­atoren i spansk presse jobbe i høygir.

Hvem kommer til å ta over etter Zidane? Vi har bedt Veland trekke frem noen potensiell­e kandidater til jobben.

Antonio Conte

Den tidligere italienske landslagss­pilleren har ledet Juventus til tre seriegull og Chelsea til ett seriegull. Er ventet å forlate Chelsea i sommer.

– Conte er nok snart en fri mann, tror Veland.

– Spekulasjo­nene lever vilt om hvem som blir ny Chelsea-trener. Det ligger i kortene at han er tilgjengel­ig, fortsetter han.

Maurizio Sarri

Har stått bak Europas kanskje mest underholde­nde fotball som Napoli-trener. Trakk seg etter at Napoli ga Juventus kamp til døren om Serie A-gullet.

– Han har kanskje gjort seg fortjent til det. Han er et stort og re- spektert navn på grunn av måten Napoli utfordret Juventus på. Men han er et såpass ferskt navn på toppnivå at det spørs om han er et reelt alternativ.

Arsène Wenger

Franskmann­en ga seg nettopp i Arsenal etter 22 år. Wenger hadde enorm suksess i starten av London-oppholdet, men har slitt mer de siste årene.

– Wenger har rutinen, men lite annet. Mange lurer på om han tar over Real Madrid nå. Jeg klarer ikke helt å se det for meg, med mindre han kommer inn som en nødløsning i ett år.

Mauricio Pochettino

Argentiner­en har ledet Tottenham til topp 3-plassering­er i tre strake Premier League-sesonger. Signerte nylig ny kontrakt, men ifølge den Barcelona-baserte avisen Sport har den en klausul som betyr at han kan forlate Tottenham for enten Real Madrid eller Paris Saint-Germain.

– Pochettino har alltid hatt den «Real Madrid-profilen», på grunn av måten lagene hans spiller fotball. Ingen betviler hans faglige kunnskap. I tillegg har han en fortid i Espanyol, Barcelonas rival, noe som er ingen ulempe i Real Madrid, sier Veland.

Guti

Den tidligere Real Madrid-spilleren er helt fersk som trener, men har hatt suksess med Real Madrids juniorlag.

– På sikt er han en kandidat, men det kan hende det er litt for tidlig nå, sier Veland.

– Han har ikke den samme «standingen» som Zidane, men Guti er flasket opp i Real Madrid. Det betyr mye. Ruud til Eurosport. Albert RamosViñol­as er en 30 år gammel ringrev i ATP-sirkuset som er ranket som nummer 36 i verden. Han ble tennisprof­f i 2007, og siden juni 2011 har han vaert innenfor topp 100 på verdensran­kingen, med noen unntak i 2014. Det høyeste han har vaert ranket er 17. plass i fjor.

Viñolas er nå rangert som nummer 30 i verden og er 31..-seedet i Paris.

Vinneren av kampen møter enten den argentinsk­e verdensstj­ernen Juan Martin del Potro eller franske Julien Benneteau. Del Potro har tidligere vunnet US Open. Han står også med OL-sølv på merittlist­en. Argentiner­en var lenge usikker til turneringe­n i Paris på grunn av en lyskestrek­k. (NTB)

 ??  ?? Arsène Wenger.
Arsène Wenger.
 ??  ?? Maurizio Sarri.
Maurizio Sarri.
 ??  ?? Guti.
Guti.
 ??  ?? Mauricio Pochettino.
Mauricio Pochettino.
 ??  ?? – Ramos gjorde alt litt bedre enn Casper i dag, sa pappa og trener Christian Ruud.
– Ramos gjorde alt litt bedre enn Casper i dag, sa pappa og trener Christian Ruud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway