Aftenposten

Vis pupper og rumper i undervisni­ngen!

- Anniken Jørgensen (20), blogger

Vi må begynne å se mangfold i stedet for å hakke på enkeltpers­oner.

Tirsdag var jeg på møte om kroppspres­s med to statsråder, og ikke minst andre bloggere, influencer­e og medieperso­ner. Jeg føler meg så takknemlig for å ha fått lov til å delta!

At barne- og likestilli­ngsministe­ren Linda Hofstad Helleland (H) og folkehelse­ministeren Åse Michaelsen (FrP) velger å snakke med oss, er så innmari stort. Jeg synes det er så fint at de tar oss inn i varmen, i stedet for å sette retningsli­njer for noe man kanskje ikke vet så mye om.

Kunne snakket i timevis

Jeg hadde tre minutter på meg, men dette er noe man kunne snakket om i timevis. Og jeg må få lov å si at noe av det viktigste for meg, er at bloggere starter å vaere åpne og aerlige. Da mener jeg ikke om at de har tatt operasjone­r og står for dette, men at de forteller at de gjorde det fordi de var usikre på seg selv.

Det hjelper ikke å ta silikon, for så å si til tusenvis av unge jenter at det reddet hele deres selvbilde. Om du skal si det, må du fortelle hvorfor du faktisk valgte å gjøre det, i stedet for å slenge på en rabattkode på operasjone­n.

Selv ble jeg ikke alltid tatt seriøst, kun fordi jeg var slank, søt og hadde blondt hår. Jeg var på en eller annen måte uskadelig, og det gjorde at jeg fikk skylapper. Jeg begynte å finne feil på meg selv i tidlig alder.

Foreldre må følge med

Dette presset handler om så mye mer enn bare kropp. Men vi skal vaere veldig forsiktige med å sammenlign­e jenter med former, med tynne jenter. Det er ikke ok å henge ut enkeltpers­oner. Det finnes så mange jenter som sliter med å gå opp i vekt.

Vi må begynne å se mangfold i stedet for å hakke på enkeltpers­oner. Vis pupper, underliv, strekkmerk­er og rumper i skoleunder­visningen!

Ikke minst må foreldre starte å ta tak i problemet. De er nødt til å bli flinkere på sosiale medier og vite hva barna holder på med. Og de må slutte å mobbe andre på nett. Jeg aner ikke hvor de får det fra, men barna leser dette. Unge mennesker ser fortsatt sine foreldre og voksne autoritete­r som forbilder.

Som Helsesista så fint sa under møtet: «Jeg kan bare vaere meg, og jeg kan vaere det forbildet jeg vil at andre skal vaere.» Teksten er med Jørgensens tillatelse hentet fra bloggen annijor.no.

Noe av det viktigste for meg, er at bloggere starter å vaere åpne og aerlige

 ??  ?? Anniken Jørgensen (20)
Anniken Jørgensen (20)
 ?? FOTO: INGVILD BERG ?? Anniken Jørgensen (til venstre) deltok tirsdag som en av flere bloggere på rundebords­konferanse med statsråden­e Linda Hofstad Helleland og Åse Michaelsen.
FOTO: INGVILD BERG Anniken Jørgensen (til venstre) deltok tirsdag som en av flere bloggere på rundebords­konferanse med statsråden­e Linda Hofstad Helleland og Åse Michaelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway