Aftenposten

Vi snakker på Snap når vi sitter én meter fra hverandre

-

Vi bruker mer og mer tid på skjerm og teknologi. Jeg vil aerlig innrømme at jeg er en av dem som bruker mobilen mye. Jeg liker det ikke. For når vennegjeng­en møtes, sitter vi som oftest bare på mobilene våre. Vi prater nesten ikke sammen lenger, vi snakker på Snap når vi sitter én meter fra hverandre. I barnehagen lekte vi hele tiden. Vi hadde det gøy, men etter som tiden gikk, endte vi opp med en mobil låst fast i hver vår hånd. Nå gjør vi ikke noe annet. Barndommen er liksom ikke det samme lenger. Det er kjempetris­t. Jeg synes vi burde gjøre noe med dette. Jeg har brukt som unnskyldni­ng lenge at det er bare sånn samfunnet er i denne generasjon­en, men nå må jeg tenke annerledes. Jeg vil ikke kaste bort livet mitt bak en skjerm.

Det finnes jo også bra sider ved mobiltelef­onen, for eksempel er det lett å få kontakt med venner og familie. Men de negative sidene er flere. Mange får dårlig selvbilde når de ser såkalt «perfekte» kropper til enhver tid. Mange kvier seg for å legge ut noe på Insta eller Facebook fordi man er redd for ikke å få nok likes.

Jeg har også følt på dette presset. Det er ikke hyggelig, for det skal vaere fint å dele hva man gjør. Men hvis det skal bli en slags konkurrans­e om likes, gir det jo ikke mening.

Tenk på dette: Når dere legger ut noe, skal det vaere for gøy, ikke en konkurrans­e. Og tenk deg om før du sender en melding. Tenk deg om når du sitter med vennegjeng­en, legg fra deg mobilen og snakk med hverandre.

Aft.sid eller scan koden

Aftenposte­n_sid

Aftenposte­n Si ;D - ung debatt

 ??  ??
 ??  ?? Hekla Merckoll (14)
Hekla Merckoll (14)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway