Aftenposten

Liv Meldal

- Hanne Margrethe Meldal

Vår alles kjaere Liv Meldal gikk stille ut av tiden 26. mai 2018, 92 år gammel. Et fantastisk menneske er borte. Liv bodde i Baerum, født og oppvokst på Spillum i Namsos med fire søsken, Øistein, Brynjar, Eiler og Ragnhild. Etter handelssko­le i Levanger under krigen vervet Liv seg som K-soldat, sjåfør, på Jørstadmoe­n. Senere Luftforsva­ret på Fornebu og sivil jobb i Baerum Bolig- og byggelag.

I Luftforsva­ret traff Liv sin mann Gunnar (Eia). De bosatte seg på Eiksmarka, der Ragnhild og Harald ble født. Flyttet så til Rykkinn, med egen hage, hund og kort vei til Marka. Sommerferi­er i barndomshj­emmet i Trøndelag. Senere ble hytta på Sandøya deres ferieparad­is.

Liv gledet seg over alt som vokste og grodde. Opplevelse­n av å sette ned en potet og se den bli til ti. Liv og Gunnar var pionérer og morgendage­ns trendsette­re og etablerte flere parsellhag­er i Baerum. I Livs hage sloss nyttevekst­er og blomster om plassen.

Liv var meget glad i og stolt av barnebarna Liv, Helle og Johan. Hun kom alltid godt overens med barn, også mine barn, Emma og Johannes. Hun hadde evnen til å sette seg inn i barnas verden. Liv var leken og ung til sinns. Hun laerte dem å bli glad i natur, dyr og planter. Respekt og aerefrykt for alt liv. Hun var både kunnskapsr­ik, nysgjerrig og engasjert, en allsidig, sterk og selvstendi­g kvinne.

Vi er takknemlig­e for at vi fikk ha Liv så lenge. En varm takk til Gullhaug Bo- og behandling­ssenter for god omsorg og pleie de siste årene. Liv ville helst, helt til det siste, snakke eller høre om status for familie, barnebarn, nytt fra Trøndelag, turer, morsomme episoder og status for gjenoppbyg­gingen av filosofen Wittgenste­ins hytte i Skjolden.

Vi skal, nå som hun er borte, ta godt vare på de lyse og gode minnene. Vi takker for dem og ønsker fred over hennes minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway