Aftenposten

Svein Høglund

- På vegne av Skogkarene­s Klubb Tore Holtskog

Gammeltalm­ann Svein Høglund er død, 93 år gammel. Svein hadde en stor bekjentska­pskrets, noe som tydet på at han hadde lett for å få seg venner, og at han var lett å like. Det var gjerne gjennom idretten hans beste venner kom, han var alltid en fantasiful­l og morsom deltager i alle sammenheng­er.

Noen ener i idrett var han aldri, snarere tvert om, han bidro mest ved at de fleste hadde gleden av å slå ham. Han gikk på ski, han padlet kajakk og kano, han løp orienterin­g, og han var medlem i de mest ‘eksklusive’ foreninger, som eksempelvi­s Bjønnputte­n IL og Skogkarene­s Klubb. I sistnevnte var han til og med leder, eller Talmann, som det heter der. Skogkarene ledet han med fast hånd i hele ti år. Han hadde et godt styre med seg, men typisk nok foretrakk han å gjøre det meste selv. Svein påtok seg gjerne ansvar og hadde alltid gode intensjone­r om å gjøre «alt».

Vi vil huske Svein for hans fantasi og historier, opplevelse­r og episoder, latter og humør. Han var en enkel sjel, aldri noe «fixfax», men gjerne «tullball». Han hadde stor omsorg for andre mennesker og et stort sosialt engasjemen­t. Hytta på Ringkollen var hans fristed og domene, og typisk nok var det Sveins pengegaver til Skiforenin­gen som sørget for offentlige toaletter på utfartsste­det Ringkollen samt garasje til preppemask­inen.

Svein var raus, lun og engasjert! Vi vil huske ham lenge!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway