Aftenposten

Moderne fortid

[Lillian Vambheim er redaktør for A-magasinet]

-

For to uker siden hadde vi et spesialnum­mer dedikert mannen i A-magasinet. Det har skapt stort engasjemen­t og debatt og gitt oss tips til nye saker. Til høsten vil vi lage flere spesialutg­aver, der vi kan gå mer i dybden. Vi tar gjerne imot innspill fra dere til det.

Vi er også nysgjerrig på hva den nye generasjon­en journalist­er og fotografer er opptatt av. Mange av dem har et annet blikk på samfunnet og formidler det på en ny måte.

Denne uken er det fotograf Helene Mariussen som får den aller gjeveste plassen hos oss. Som fotostuden­t begynte hun å følge et miljø som dyrker det nostalgisk­e. Slik spilte hun inn saken til oss:

«I et moderne samfunn er det mange som lengter tilbake til LP-plater, Polaroid-kameraer og retromote. Noen tar uttrykket «alt var bedre før» til nye høyder. I MidtNorge finner vi en gjeng mennesker som lever rockabilly­livsstilen fullt ut, med 50-tallskjole­r, Cadillacs i garasjen og interiør av teak de har hentet fra dødsbo.»

Siden i fjor har Mariussen fulgt kvinner med rockabilly­livsstil, som har pin up som hobby. Tradisjone­lt forbindes pin up med yndige kvinner iført forkle og strømpehol­dere, men som dagens hovedsak viser, har stilen utviklet seg til å vise en annen type kvinnelig styrke. Kvinnene her opplever at denne livsstilen gir dem et større spillerom.,

Har du tips til saker som kan inspirere andre, ta gjerne kontakt med oss.

lillian@aftenposte­n.no

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway