Aftenposten

Norwegian Wood gir billettpen­ger tilbake

Her møter Henning Thoresen i retten for konkursbeg­jaering.

- MARI MJAALAND ANDERS VEBERG

Tirsdag i forrige uke skrev Aftenposte­n om frustrerte Norwegian Wood-kunder som venter på å få tilbake pengene etter at festivalen ble avlyst.

Torsdag måtte Norsk Øl AS og ølgründere­n Henning Thoresen møte i retten. Firmaet er begjaert konkurs av selskapet Radical AS etter manglende betaling for konsulentt­jenester i 2015.

Tirsdag i forrige uke skrev Aftenposte­n om frustrerte Norwegian Wood-kunder som venter på å få tilbake pengene etter at festivalen ble avlyst. Da lovet Thoresen at firmaet hans Norsk Øl AS skulle betale tilbake alt om det ble nødvendig.

– Dette har ikke noe å si for tilbakebet­aling av penger til Norwegian Wood-kundene. Dette er en liten sum, sier Thoresen fra Oslo tingrett.

Flere pengekrav i millionkla­ssen

Det var dårlig billettsal­g og påfølgende uenigheter mellom bookingbyr­ået FKP Scorpio og festivalsj­ef Henning Thoresen som gjorde at festivalen ble avlyst. Norwegian Wood har hatt et samarbeid med bookingsel­skapet FKP Scorpio om bookinger til festivalen.

– Vi betalte et forskudd til Thåströms agent som vi ikke har fått tilbake. Når det er på konto, betales pengene tilbake til kundene, forklarte Thoresen på tirsdag.

Dette mener Torgeir Gullaksen i FKP Scorpio er helt usannsynli­g, og i en mail til Aftenposte­n peker han på at budene man har lagt inn på artister er bindene selv om festivalen velger å avlyse.

I sin e-post forklarer Gullaksen videre at de sitter igjen med store tap som følge av samarbeide­t.

– Thoresen lovet at finansen var i orden og har stadig fortalt at det er penger på vei inn, om vi bare kunne vente litt. Alle løftene om investorer falt igjennom, skriver Gullaksen.

FKP Scorpio har derfor rettet et krav på naermere to millioner kroner for bookede artister mot Thoresen og Norsk Øl AS. Dato for saken er enda ikke satt.

Leverandør­er fikk ikke betalt

Også utstyrslev­erandør av scene og teknisk utstyr til festivalen, Konsertsys­temer, opplever Norsk Øl AS som en vanskelig samarbeids­partner.

– Vi har nok ikke tapt like mye som bookingbyr­ået, men det har hatt konsekvens­er også for oss og vi opplever prosessen som useriøs, sier daglig leder Marius Widerøe.

Han forteller den samme historien som FKP Scorpio: De fikk beskjed om at betalingen skulle komme. Men frist etter frist ble brutt, og til slutt så de seg nødt til å sette ned foten.

– Vi taper ingenting direkte på samarbeide­t utover kostnader ved prosjekter­ing, men vi har måttet bryte avtaler vi har inngått. Dette går dermed utover vårt rykte, sier Widerøe.

Trenger ikke å bekymre seg

Henning Thoresen tar det hele med ro. Han sier at det har vaert vanskelig å få inn midler til å dekke utgiftene når alle skal ha betalt før festivalen begynner. Derfor fikk heller ikke utstyrslev­erandøren penger. Selv skulle han ønske at flere parter ville vaere mer fleksible.

Han står fortsatt ved at de som kjøpte billetter til Norwegian Wood skal få pengene sine tilbake. Om han ikke får tilbake forskuddet han har betalt for Thåström, vil han gå rettens vei for å få dem.

Til tross for alt dette er Thoresen ukuelig i sin positivite­t når han snakker om neste festival.

– Vi skal nå sette oss ned og planlegge hvordan vi best skal gjøre dette til neste år, så vi ikke havner i samme situasjon, sier Thoresen.

 ?? FOTO: JAN T. ESPEDAL ??
FOTO: JAN T. ESPEDAL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway