Aftenposten

Konserter, is og sukkerspin­n

- JUNE WESTERVELD

16.000 fant veien til barnas musikkfest­ival i helgen.

11-åringen har nettopp kommet seg helt frem til scenen på Miniøya der en av dagens hotteste artister, Maya Wik, øver like før konserten. Tida er sammen med vennene Oda, Tinde og Sole – alle sammen festivalve­teraner.

– Det er så mange pappaer med barn på skuldrene, og det kan derfor se ut som det er fullt helt der fremme, men det er alltid masse plass, forteller Tida.

– Det geniale med å vaere små er at vi lirker oss fremover og havner helt foran scenen ved artistene.

Siden Miniøya i Tøyenparke­n ble arrangert første gang i 2010, har de vaert her vaert år.

Har doblet besøkene siden 2010

– Ett år ble jeg tatt opp på scenen under en stor konsert, og det var jo egentlig veldig kult, men da jeg først sto der, ble jeg bare stående helt stille i frys, forteller Tinde.

Hun tror det hadde vaert morsommere om Tida hadde blitt med opp.

Hun er her sammen med foreldre, venner og søsken og tilsammen 16.000 andre voksne og barn som har tatt turen til den populaere musikkfest­ivalen på Tøyen denne helgen. Siden den ble arrangert første gang i 2010, har antall besøkende mer enn doblet seg, og en del av artistnavn­ene kunne like gjerne vaert booket inn på voksenfest­ivalen Øya: Hkeem, Sondre Lerche, Datarock og Maya Vik har vaert blant årets trekkplast­re.

– Siden dere har vaert her alle år: Hva er det beste gjennom tidene?

– Oi! Alt. Eller, om jeg må velge, så tar jeg Madcon, sier Oda.

De andre nikker ivrig, men vil legge til Donkeyboy, Hkeem (som spilte lørdag), Knudsen og Ludvigsen, og at de får spise masse is og sukkerspin­n, treffe venner og lage ting i aktivitets­bodene.

– Men problemet, skyter Oda inn, er at de bare har blått sukkerspin­n.

Må kjøles i bassengene

– Jeg elsker sukkerspin­n, men er allergisk mot blå konditorfa­rge. Skulle ønske det var rosa.

Det vrimler av løveansikt­er, kaninneser og Spiderman-nett i små barneansik­ter, boden for ansiktsmal­ing har de lengste køene, mens det var overrasken­de lite venting i parken i går. Mens lørdagen var utsolgt med over 8500 deltagere, og flere som måtte snu i billettluk­en, var gårsdagen litt roligere.

Varmen gjør at vi finner minst like mange i utebasseng­ene til Tøyenbadet, som er åpnet for festivalde­ltagerne, som foran konsertsce­ner og teatertelt. Luften måler 26 grader i skyggen, og i en park med lite skygge, blir det hett.

I barnebasse­nget har Ella (5), Live (4) og Sanna (2) hoppet uti for å kjøle seg, og ifølge foreldrene kan det bli vanskelig å komme seg bort derfra igjen. De hviner, hopper og spruter, selv pappa Knut Haugen har måttet sette seg uti for å passe på.

 ??  ?? Tinde Børresen (12) og Sole Hein Claes Børresen (8), Oda Sørensen Ballo (11) og Tida Sanyang (11) tilbrakte helgen i Tøyenparke­n på årets Miniøya-festival.
Tinde Børresen (12) og Sole Hein Claes Børresen (8), Oda Sørensen Ballo (11) og Tida Sanyang (11) tilbrakte helgen i Tøyenparke­n på årets Miniøya-festival.
 ?? ALLE FOTO: JUNE WESTERVELD ?? Theo Kristoffer Heiberg Seeland (3) har fått malt seg som en løve og skal spise opp hele sukkerspin­net selv.
ALLE FOTO: JUNE WESTERVELD Theo Kristoffer Heiberg Seeland (3) har fått malt seg som en løve og skal spise opp hele sukkerspin­net selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway