Aftenposten

«En spesiell plass i helvete for folk som Trudeau»

-

To av Donald Trumps naermeste rådgivere anklager Canadas statsminis­ter Justin Trudeau for å ha «dolket USA i ryggen».

President Trumps fremste økonomiske rådgiver Larry Kudlow og presidente­ns handelsråd­giver Peter Navarro kom i går begge med kraftige angrep på Justin Trudeau. Kudlow sa Canadas statsminis­ter hadde «dolket USA i ryggen» og at dette var årsaken til at president Trump måtte trekke seg fra en felles uttalelse etter G7-møtet.

Tollkrange­l

– Trudeau holdt en pressekonf­eranse der han sa at USA er fornaermen­de. Han sa at Canada må stå opp for seg selv, og at det er vi som skaper problemer knyttet til tollsatser, utdypet Kudlow på spørsmål om hvorfor han reagerer så sterkt på Trudeaus oppførsel.

Navarro kalte Trudeaus uttalelser et angrep på USAs politiske system og sa at det finnes en spesiell plass i helvete for statsleder­e som Trudeau.

Navarro hevder at uttalelsen­e kommer «rett fra Air Force One». Da han ble intervjuet hadde president Trump akkurat landet i Singapore, der han i dag skal møte NordKoreas leder Kim Jong-un.

Twitter-angrep

Rådgiverne­s uttalelser om Trudeau kommer kort til etter at president Trump skapte sterke reaksjoner da han forlot G7-møtet før det var avsluttet lørdag kveld, trakk USAs støtte til møtets slutterkla­ering og skrev på Twitter:

– Trudeau fremsto så ydmyk og mild under møtene våre på G7, bare for senere å stille på en pressekonf­eranse etter jeg dro, der han sier at «USAs toll er en fornaermel­se» og at han «ikke vil bli herset med». Veldig uaerlig og svak. Vår toll er et svar til hans 270 prosent på meieriprod­ukter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway