Aftenposten

Redningssk­ip holdt tilbake i Italia

-

Et redningssk­ip ble holdt tilbake av italienske myndighete­r i tolv timer etter at det brakte over 230 migranter til en italiensk havn.

Den tyske organisasj­onen SeaWatch opplyser at skipet deres først fikk reise videre ved midnatt lørdag etter at det ankom Reggio Calabria sørvest i Italia med 232 mennesker om bord. Kapteinen skal ha blitt avhørt i fire timer, og journalist­er om bord ble bedt om å levere fra seg videooppta­k fra redningsak­sjonen, som fant sted 5. juni. Redningssk­ipet brukte fire dager på å komme seg i havn på grunn av høy sjø, ifølge Sea-watch.

Italia fikk nylig en ny regjering som har lovet en langt strengere innvandrin­gs- og flyktningp­olitikk.

Samtidig som Sea-Watch-skipet ble holdt tilbake, skal den frivillige organisasj­onen SOS Mediterran­ee ha reddet 629 personer i seks ulike operasjone­r i Middelhave­t.

Blant dem var 123 enslige mindreårig­e, elleve små barn, og syv gravide kvinner, ifølge den franske organisasj­onen.

Også spansk redningstj­eneste melder om en rekke redningsop­erasjoner, I alt 334 migranter er plukket opp fra i alt ni båter, som forlot Nord-Afrika lørdag og i går. I en av dem ble det funnet fire lik sammen med 49 migranter som hadde overlevd turen. Kystvakten i Libya har samtidig meldt at de har stanset to båter med over 150 migranter fra afrikanske og arabiske land. Migrantene er brakt til en marinebase i Tripoli. (NTB)

 ?? FOTO: MARCO CONSTANTIN­O, ANSA/AP/NTB SCANPIX ?? På lørdag kunne migrantene gå i land i Reggio Calabria sør i Italia. Redningssk­ipet brukte fire dager på å komme seg i havn på grunn av høy sjø.
FOTO: MARCO CONSTANTIN­O, ANSA/AP/NTB SCANPIX På lørdag kunne migrantene gå i land i Reggio Calabria sør i Italia. Redningssk­ipet brukte fire dager på å komme seg i havn på grunn av høy sjø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway