Aftenposten

Brasilians­k skremmesku­dd

- SINDRE TRYGSLAND

Neymar scoret et drømmemål da Brasil lekte med Østerrike i generalprø­ven før VM.

Østerrike–Brasil 0–3 Brasil er en av de aller største favoritten­e før VM sparkes i gang i Russland torsdag. I går viste de hvorfor. Stjernegal­leriet lekte til tider med Østerrike og vant til slutt 3–0 etter scoringer av Gabriel Jesus, Neymar og Philippe Coutinho.

Dermed reiser de til VM fulle av selvtillit, etter å ha herjet med laget som slo Tyskland i forrige treningska­mp.

Neymar har mistet nesten hele vårsesonge­n på grunn av skade, og i Brasil fryktet de at 26-åringen ikke skulle finne tilbake til storformen tidsnok. Mot Østerrike virket han ikke spesielt redusert av skaden.

Neymar gjorde comeback med scoring da brassene slo Kroatia 2–0 for en uke siden.

Har vunnet alt

Paris Saint-Germain-spilleren sto også mot Østerrike for kampens store høydepunkt med sin 2–0-scoring.

Neymar ble spilt fri av Willian, fintet Leicesters­pilleren Aleksandar Dragovic på baken, før han trillet ballen i nettet mellom beina på keeperen.

Brasil var suverene i den søramerika­nske VM-kvalifiser­ingen. I 2018 har de fortsatt med å imponere. De har vunnet samtlige treningska­mper i år og slo blant annet Tyskland på bortebane.

Søndag spiller de sin første kamp i Russland når de møter Sveits. Så står Costa Rica og Serbia for tur for landet som i løpet av historien har vunnet VM fem ganger, sist i Japan og Sør-Korea i 2002.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway