Aftenposten

Norsk rekord holdt ikke til seier

Karsten Warholm løp inn til en ny annenplass i Stockholm i går.

- ROAR LYNGØY

Abderrahma­n Samba fra Qatar er i en egen klasse om dagen og vant 400 meter hekk med tiden 47,41.

Warholm gikk som vanlig i tet fra start, men hang ikke med helt inn i Diamond League-stevnet. 47,81 holdt likevel til ny norsk rekord med en fattig hundredel.

– Det var deilig å perse. Det var ikke godt nok til å vinne, men du ser at jeg er på rett vei, sa Warholm til SVT etter målgang.

– Konkurrans­en med Samba har tatt meg til et nytt nivå. Jeg hater å tape, og han har pushet meg, sier Warholm til NRK.

Han roste sin trener, Leif Olav Alnes, for å ha fått ham på bena igjen etter torsdagens Bislett Games.

– Leif Olav har motivert meg for at jeg skulle gi gass igjen i dag, sier Warholm.

Tøffe konkurrent­er

Sambas vinnertid i Stockholm var for øvrig ikke årsbeste i verden. Amerikansk­e Rai Benjamin ble natt til lørdag helt overrasken­de tidenes nest raskeste mann på 400 meter hekk med supertiden 47,02. Benjamin fikk opp den fenomenale tiden under det amerikansk­e NCAA-mesterskap­et i Eugene.

Dermed kan Warholm vente seg en ny, tøff rival i tiden som kommer. Ulsteinvik-gutten tror det vil gjøre ham godt og er klar på at duellen med Samba har tatt ham til et nytt nivå.

– Jeg hadde ikke løpt inn til 47,81 dersom jeg ikke ble pushet hele veien inn. For meg som er friidretts­utøver og har stor glede av å se fremgang, betyr det mye. Jeg er en vinnerskal­le og hater å tape. Sånn kommer det alltid til å vaere, sier Warholm.

Før løpet ble det klart at Warholm er kåret til månedens mannlige utøver i Europa for mai av Det europeiske friidretts­forbundet (EA).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway