Aftenposten

Kongen av grus

Rafael Nadal beviste nok en gang at han er verdens klart beste grusspille­r.

-

Spanjolen er ustoppelig på grusen i Paris. I går vant han finalen i RolandGarr­os etter å ha slått Dominic Thiem 6–4, 6–3, 6–2.

Finaleseie­ren er spanjolens 11. i Grand Slam-turneringe­n.

Nadal var storfavori­tt før turneringe­n i Frankrike, og veteranen leverte varene og kunne til slutt juble for seier over Thiem.

Etter seieren brukte den sympatiske veteranen tid på å hylle finalemots­tanderen.

– Han er en god venn og en av spillerne turneringe­n trenger. Jeg er sikker på at han vil vinne turneringe­n i løpet av noen år, sa Nadal.

– Det var ikke engang en drøm å vinne her for 11. gang, for slikt kan man ikke drømme om, sa tennisstje­rnen.

Spanjolen (32 år) har tilsammen 17 Grand Slam-triumfer. Det er tre faerre enn Roger Federer (36), som er en av de største favoritten­e til å vinne Wimbledon-turneringe­n i juli. Sveitseren har vunnet gressturne­ringen i London åtte ganger.

Hevet seg

Etter å ha hentet hjem det første settet med 6-4, brøt han Thiem umiddelbar­t i det andre settet og gikk opp til 2–0 i game.

Østerriksk­e Thiem hevet seg imidlertid etter en svak start på det andre settet og kunne brutt Nadal til 3-4, men spanjolen hentet frem noe helt spesielt da han trengte det og økte i stedet til 5–2 før han to game senere servet settet hjem til 6–3.

Derfra var veien svaert lang for Thiem, men 24-åringen gjorde virkelig et forsøk.

Kampen ble preget av flere lange ballveksli­nger, og begge spillerne spilte til tider svaert god tennis.

Nadal gjorde imidlertid svaert få feil. Ispedd ekstremt harde og godt plasserte forehandsl­ag ble det for mye å håndtere for Thiem.

Brøt Thiem

Thiem fikk en marerittst­art på det tredje settet da han fikk to breakballe­r imot seg, men østerriker­en kjempet seg tilbake og tok gamet i egen serve.

Nadal var imidlertid utilnaerme­lig i egen serve, og etter at han brøt Thiem til 2-1, var han aldri truet.

Spanjolen måtte ha legetilsyn underveis i det tredje settet som følge av krampe i en finger. Etter kampen innrømmet han at det hadde skremt ham litt.

– Jeg måtte vaere veldig aggressiv, han var en vanskelig motstander. Jeg hadde det tøft i tredje sett da jeg fikk krampe. Jeg ble litt redd, men slik er idretten. Han presset meg helt til grensen, sa Nadal om seieren.

32-åringen tok poengene på egne servegames, og til slutt kunne han strekke hendene i vaeret og juble for seieren etter å ha vunnet det avsluttend­e settet 6–2.

 ?? FOTO: MICHEL EULER, AP/NTB SCANPIX ?? Rafael Nadal jubler etter å ha vunnet French Open i Paris for 11. gang.
FOTO: MICHEL EULER, AP/NTB SCANPIX Rafael Nadal jubler etter å ha vunnet French Open i Paris for 11. gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway