Aftenposten

Mobiltelef­on og bilkjøring

-

Jeg forundres over hvorfor så mange må bruke mobiltelef­on når de kjører bil. Lurer på hvorfor så mange velger å gjøre det. Det er overvekt av unge damer og yrkessjåfø­rer som bruker mobil i bilen. Hvorfor er det enkelte som ikke bryr seg om lover og regler. Er det fordi:

Bilen har ikke system for å feste mobilen slik at en slipper å holde den. Da er mitt forslag til løsning: Kjøp et feste for mobiltelef­on og ørepropper, det koster en brøkdel av det bilen koster. Har man ikke rå til å anskaffe dette, har man kjøpt for dyr bil.

Det er en samtale/SMS som bare må tas/sendes. Det er ingen samtaler som er så viktige at sikkerhete­n ved kjøringen kan settes til siden. Du er en meget dårlig bilfører hvis du prioritere­r mobilen foran sikker kjøring. Vurder handsfree løsning.

Det er så sjelden kontroll at muligheten for å bli tatt er liten. Er det risiko for kontroll som styrer din kjøreadfer­d, da bør du endre din kjørestil – tenk sikkerhet når du kjører bil.

Ikke noe problem å betale boten, den er ikke så stor. Igjen, er det det som avgjør hvordan du kjører bil – ingen god holdning i trafikken.

Jeg er ikke så nøye på hvilke regler som gjelder, de gjelder jo ikke for meg. Slike sjåfører hører ikke hjemme i trafikken, ta hellet taxi så slipper du å utsette andre for fare!

Vil derfor anmode alle som ønsker å ha en trygg trafikk om å legge bort mobiltelef­onen mens du kjører. Det er mange uhell i trafikken som skyldes uvettig bruk av telefon.

Harald Martinusse­n Drøbak

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway