Aftenposten

Mannen skal ha fulgt etter Oslo-kvinner og angrepet dem

- ROBERT GJERDE MAY SYNNØVE ROGNE

En 37 år gammel mann fra Østlandet er siktet for å ha forsøkt å voldta fire kvinner mens de var i ferd med å låse seg inn i sine hjem. Han nekter for voldtektsf­orsøk, men erkjenner å ha utøvd vold.

I all hemmelighe­t har Oslo-politiet siden før nyttår etterforsk­et flere voldtekter og forsøk på voldtekter i Oslo med samme modus operandi:

Flere kvinner i Oslo angripes bakfra på dørstokken til egen bolig og forsøkes voldtatt. Gjennombru­ddet kom fredag: – Først da var vi sikre på identitete­n og kunne pågripe 37-åringen kl. 21.15 i naerheten av hans bopel, sier politiover­betjent Kari-Janne Lid til Aftenposte­n.

I går ble mannen fremstilt for fengsling i Oslo forhørsret­t og ble varetektsf­engslet i fire uker med medieforbu­d, slik påtalemynd­igheten ba om.

Siktelsen omfatter fire voldtektsf­orsøk og omfattende voldsbruk mot fire kvinner i området mellom Oslo sentrum og Grünerløkk­a.

Politiet sjekker nå mannen opp mot flere lignende hendelser i samme område.

37-åringen er tidligere dømt for en voldtekt og tre tilfeller av grov voldsbruk mot kvinner.

Politiadvo­kat Pål Hjorth Kraby vil ikke tallfeste hvor mange «lignende hendelser» som er en del av etterforsk­ningen utover å si at det er «flere».

– Det har vaert elementer av vold og mannen har hatt til hensikt å ha sex med kvinnene, sier Kraby.

Ifølge politiadvo­katen skjedde pågripelse­n uten dramatikk.

– Modus har vaert overfall bakfra når fornaermed­e har låst seg inn hjemme, sa seksjonsle­der Kari Janne Lid på en pressekonf­eranse i går.

Redd for bevisforsp­illelse

Fire forhold kan knyttes til den siktede mannen. De fornaermed­e er unge kvinner, alle i 20-årene.

Etterforsk­ningen har gått bredt ut, og under hele prosjektpe­rioden har det vaert en vurdering om å gå ut med informasjo­n om at det kan ha vaert en serievoldt­ektsperson på ferde.

– Vi har ikke villet gå ut i mediene om dette, fordi vi har vaert redd for bevisforsp­illelse, sa seksjonsle­der i Oslopoliti­et, Kari-Janne Lid, på pressekonf­eransen.

– Fysiske bevis knytter den siktede til overgrepen­e. Han har forklart seg i rettsmøtet i dag, sierpoliti­advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

 ?? FOTO: HANS O. TORGERSEN ?? Politiadvo­kat Pål-Fredrik Kraby i Oslo tingrett før fengslings­møtet i går.
FOTO: HANS O. TORGERSEN Politiadvo­kat Pål-Fredrik Kraby i Oslo tingrett før fengslings­møtet i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway