Aftenposten

– Dette blir sykt kult

- KJETIL FLYGIND Jåttåvågen

Landslaget møter Irland til VM-kvalifiser­ingskamp i Stavanger i kveld.

For én spiller blir det en spesiell opplevelse.

– Dette blir sykt kult. Å kunne avslutte sesongenme­d tre poeng i en viktig kamp her på hjemmebane, hadde vaert veldig gøy. Jeg har mobilisert så godt jeg kan, så vi får håpe det kommer mange for å heie på oss, sier Maria Thorisdott­ir til Aftenblade­t.

Klepp-jenta er i ferd med å legge bak seg et svaert innholdsri­kt år på fotballban­en. Med klubblaget Chelsea ble hun både serie- og cupmester og spilte semifinale i Champions League.

Til høsten kan alt krones med VM-plass.

Alt i egne hender

– Det hadde vaert gøy å toppe året med det. Det er fullt mulig å ta seg til VM. Alt er i våre egne hender, sier 25-åringen.

Etter at fotball-EM sist sommer endte i tårer for Norge med tre tap, null scorede mål og utenomspor­tslig støy, smiler Norges beste fotballkvi­nner igjen. Bråket etter at Ada Hegerberg ga seg på landslaget har lagt seg, og Norge har los på 1.-plassen i sin kvalikgrup­pe, noe som gir direktepla­ss til VM i Frankrike neste sommer.

Før kveldens møte i Stavanger ligger Norge på 2. plass i sin kvalikgrup­pe, fire poeng bak Nederland med en kamp mindre spilt. Med seier i kveld – og seier i de to siste kampene mot tabelljumb­o Slovakia (borte) og gruppelede­r Nederland (hjemme), er Norge i VM.

Har planen klar

Toppfotbal­lsjef Nils Johan Semb er også på plass i Stavanger for å følge laget.

– Jeg tror Irland ligger lavt og satser på kontringer. De hadde én sjanse til å utligne på 1–0 til Norge i fredagens kamp. Hadde de scoret der, hadde det fort endt 1-1, sier Semb om kampen mellom lagene i Irland på fredag.

Norges kaptein Maren Mjelde, lagvenninn­e med Maria Thorisdott­ir i Chelsea, er sterk i troen på seier.

Hun mener selvtillit­en de to Chelsea-spillerne har etter en god sesong med klubblaget er fin å ha med seg inn på landslaget til slike viktige kamper.

– Det har bare vaert fryd og gammen for Maria og meg helt siden januar. Vi har vunnet mange kamper, da blir det lett å ta det med seg inn på landslaget. Du får selvtillit og ro av å spille mange viktige kamper som vi har gjort de to siste månedene. Du blir vant til å vinne, det gir en trygghet. Det er flere her på laget som er vant til det. Det er en fin «go» i laget, sier kapteinen.

Hun forsikrer også om at laget har ristet av seg den litt skumle hendelsen på Sola lørdag da flyet med landslaget skulle lande, men ble nødt til å avbryte landingen da et fly fra flyshowet på Sola kom for naert.

– Hehe. Huff, ja. Vi klarte oss bra likevel, synes jeg. Vi skjønte vel ikke før etterpå hva som hadde skjedd. Vi trodde først det var et vindkast, men så fikk vi se videoen. Vi har ristet det av oss, og det skal ikke prege oss. Vi følte oss litt uovervinne­lige og udødelige etterpå. Det er en fin inngang til kamp, sier Maren Mjelde og smiler.

NRK1 kl. 17.45

 ?? FOTO: KRISTIAN JACOBSEN, STAVANGER AFTENBLAD ?? Maria Thorisdott­ir (t.v.) i duell med Kristine Leine på gårsdagens trening. Til høyre Synne Skinnes Hansen.
FOTO: KRISTIAN JACOBSEN, STAVANGER AFTENBLAD Maria Thorisdott­ir (t.v.) i duell med Kristine Leine på gårsdagens trening. Til høyre Synne Skinnes Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway