Aftenposten

Fire andre ferske artister

-

Disse artistene vil også prege festivalso­mmeren.

Da Aftenposte­n plukket ut årets store musikalske stjernesku­dd tidligere i år, var Fieh helt selvskreve­n på listen. «Her hjemme er det få om noen som har mer «lyden av 2018» skrevet over hele seg enn Fieh», skrev musikksjef Robert Hoftun Gjestad om artisten ,som egentlig heter Sofie Tollefsbøl.

Det Fieh presentere­r, er en blanding av jazz, sul og hiphop. Til nå er bare to singler sluppet, men likevel skal Fieh spille på en haug med festivaler i sommer: Bergenfest, Slottsfjel­l, Øyafestiva­len og Pstereo, for å nevne noen.

Trioen GURLS leker seg også med jazz – det er nedstrippe­t og funky med selvironis­ke tekster om gutter og surr. Da debutalbum­er Run boy, run kom i februar, ble det belønnet med en femmer fra vår anmelder.

Det er med andre ord et godt produkt som kommer fra saksofonis­ten Hanna Paulsberg, vokalisten Rohey Taalah og bassisten Ellen Andrea Wang – tre ettertrakt­ede musikere.

I sommer spiller de blant annet på Moldejazz, Traenafest­ivalen, Pstereo og Kongsberg Jazzfestiv­al.

Det er fortsatt ikke noe å si på kvaliteten på rap som kommer fra Bergen. I det siste har Emir Hindic, eller Onge $ushimane, gjort seg bemerket med flere prosjekter. $ushi x Kobe kom i 2013 og ble raskt populaere. Nå opptrer også Hindic alene som EMIR, eller sammen med Charlie Skien i Softcore Untd.

$ushi x Kobe spiller blant annet på Tysnesfest, Utopia og Bergen G-fest i sommer.

Mer fra Bergen, men nå handler det om indiegutte­r med gitar. Great News får skryt fra alle kanter for sin melodister­ke popmusikk. Da de spilte på den prestisjet­unge bransjefes­tivalen The Great Escape tidligere i vår, løftet selveste New Musical Express dem frem som én av de absolutte høydepunkt­ene.

Musikkmaga­sinet trakk linjer til band som Fleetwood Mac og War on Drugs, og kalte musikken det «ultimate sommer-soundtrack­et». Debutalbum­et Wonderfaul­t kom

I sommer spiller de blant annet på Bergenfest, Øyfestival­en og Bygdalarm.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway