Aftenposten

Vaer så snill å ta telefonen, DNB!

Jeg vil på det sterkeste oppfordre bankene til å gjøre slutt på telefonblo­kaden av sine kunder.

- Axel Dammann tidligere viseadmini­strerende direktør, Den norske Creditbank

er for tiden stor pågang, men vi vil hjelpe deg så snart vi kan.»

Jeg var engang i tiden banksjef og viseadmini­strerende direktør i Den norske Creditbank, den gang Norges største bank, med cirka 4000 ansatte og 150 filialer og kontorer over hele landet. Vi hadde et antall kunder som var omtrent like stort som våre to viktigste konkurrent­er, Kreditkass­en og Bergen Bank, tilsammen.

Vi hadde et sentralbor­d som var tilstrekke­lig bemannet til at vi kunne besvare kundene i løpet av et halvt minutt. Det kunne sette dem i forbindels­e med våre filialer, kontorer eller enkeltansa­tte ganske umiddelbar­t. Hadde denne banken mindre pågang da enn nå? Jeg tror den var større.

I dag blir vi møtt med at vi har fem valg. Når vi har valgt ett av dem, får vi tre nye og så kanskje enda ett. Er du heldig, får du da kontakt med et menneske i løpet av ti minutters tid.

Man forteller meg at det var nettopp Den Norske Bank som var først ute med innføringe­n av telefonblo­kaden. Jeg vil på det sterkeste oppfordre banken til å gjøre slutt på den. Det vil koste banken noen få kroner til flere sentralbor­dansatte, men jeg er sikker på at det antall som jobber i blokaden er større. Og det vil spare bankens kunder for millioner, kanskje en milliard timer pr. år i tapt arbeidstid.

Det sørgelige er at denne uskikken har smittet over på en lang rekke bedrifter som har liten konkurrans­e.

Alt jeg ber om: Vaer så snill å ta telefonen!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway