Aftenposten

Lovet å fikse det

-

I valgkampen i 2015 lovet Raymond Johansen (Ap) i et intervju i Dagsavisen å løse sykkelprob­lemene i Bjørvika, om nødvendig ved å bygge om hele gaten.

Han mente problemene der var et kroneksemp­el på hvordan sykkel var blitt nedpriorit­ert under mange års borgerlig styre.

– Dette vil definitivt vaere høyt oppe på listen hvis vi overtar byrådsmakt­en i Oslo etter valget, sa Raymond Johansen.

En mulighet som Ap og flere andre tidligere har lansert, er å flytte om på plantefelt og sykkelfelt, slik at syklister får en egen vei parallelt med fortauet, fysisk adskilt fra veibanen. Dronning Eufemias gate er over 40 meter bred og har i teorien plass til dette. Ap fikk til og med utarbeidet egne arkitektte­gninger av en slik løsning.

Etter snart tre år ved makten er de rødgrønnes visjon foreløpig redusert til at løsningen ved én av holdeplass­ene, i én retning, legges om. 80 av ca. 1400 meter sykkelfelt berøres.

Byutviklin­gsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) understrek­er at dette bare er midlertidi­g og at hun holder alle muligheter åpne for en permanent omlegging av gaten.

For tiden bygges Operagata, som løper parallelt. Den skal også tilrettele­gges for sykling, med bedre løsninger enn i Dronning Eufemias gate. Men begge gatene er del av den nylig vedtatte milliardpl­anen for sykkel i hovedstade­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway