Aftenposten

Oslos trangeste uteserveri­ng?

-

– Veier du under 40 kg? Spisefølge­t prøver å få plass på uteserveri­ngen til The Scotsman, som har satt ut for mange stoler på den avlange plassen. Her håper man tydeligvis på at folk skal spise og drikke uten å reise seg, for da blir det krøll.

– 44 år! Det er imponerend­e, sier spisefølge­t. The Scotsman åpnet dørene i 1974 og har siden holdt det gående med fotball, pizza og burgere, et populaert sted, blant annet hos mange trøndere og folk fra Nord-Norge. Det er også mange turister som setter seg ned sammen med oss på uteserveri­ngen, som bader i sol denne formiddage­n.

Klassisk pubmeny

Menyen er typisk for sportspube­r, med burgere, fish & chips og kyllingvin­ger, men her er også blåskjell, laks og steak. Bra at de har drikkeanbe­falinger til rettene. Vi lander på noen klassikere, og må, som hos Egon, bestille mat og drikke i baren innendørs. Etter at mannen bak har skjøvet bordet frem i magen på en annen gjest, reist seg og tatt noen steg til siden, kan jeg skyve stolen ut for å komme meg til baren.

Musikk fra to kanter

– Man kan trygt slå fast at uteserveri­ngen er blant de styggeste i Oslo, sier spisefølge­t. En ting er at det er trangt og skittent, men med den middels høye musikken fra The Scotsman, kombinert med musikken fra Carlingbut­ikken over gaten, blir man sprø før maten kommer.

Etter 20 minutter står rettene på bordet, og det er fish & chips som kommer best ut av det. Den kunne vaert hakket sprøere, er veldig salt, men fisken er passe varmebehan­dlet og det er mye av den. Tilbehøret er mer ordinaert. Den tynne ertestuing har vi fått bedre mange andre steder i byen og remuladen er anonym.

Mer salt og blåmuggost

– Det er greit at folk kan salte selv, men litt salt kunne de ha slengt på pommes fritten. Den er dessuten altfor myk, mener spisefølge­t. De samme slappe potetene følger også burgeren. De har grillet det tørre brødet og osten på burgeren er fint smeltet. Burgeren smaker litt lite, er hakket for mye stekt, og det er lite smak i Stiltondre­ssingen. Det beste er toppingen, en blanding av paprikasal­sa og chorizo, men sterk er den overhodet ikke!

Se til Dublin

– Det er triveliger­e inne enn ute hos «skotten», men matmessig ligger de langt unna en konkurrent som The Dubliner, mener spisefølge­t. Kyllingvin­gene vi deler til slutt burde vaert saftigere, men er ikke så knusktørre som dem vi fikk hos TGI Friday’s. Det burde også vaert mer piff i den spicy bbqsausen til.

 ?? FOTO: INGAR STORFJELL ??
FOTO: INGAR STORFJELL
 ?? FOTO: INGAR STORFJELL ??
FOTO: INGAR STORFJELL
 ??  ?? Smørbukk
Smørbukk
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway