Aftenposten

Jørgen Flood

- På vegne av politiets OL-stab fra 1994 Arne Huuse

Politiinsp­ektør Jørgen Flood døde 25. mai, 69 år gammel, etter en tids sykdom. Han vil bli husket som en saerdeles dyktig, erfaren og allsidig politimann. I sin tid ved Oslo politidist­rikt var han bl.a. sjef for Spesialsek­sjonen med bl.a. ansvaret for Beredskaps­troppen, Den Kongelige politiesko­rte og Helikopter­tjenesten. Jørgen ble tildelt Kongens fortjenest­emedalje i sølv.

Jørgen var han en person med saerlig godt humør, og som alltid var positiv og hjelpsom overfor dem han kom i kontakt med. Han hadde en personlig utstråling som medførte at han ble godt likt og høyt respektert, både i og utenfor etaten.

I 1989 startet Jørgen arbeidet med å planlegge for sikkerhete­n og politiets innsats under De olympiske leker på Lillehamme­r i 1994. Den største politioper­asjon noen gang. Han evnet å styre dette komplisert­e prosjektar­beidet på en faglig god og sterk måte. Jørgens «stå på vilje og «dette skal vi klare» var avgjørende for resultatet. Hans gode samarbeids­evne kom godt med i politiets samhandlin­g med andre berørte parter.

Ved gjennomfør­ingen av politiets innsats under OL i 1994 hadde Jørgen – i sin rolle som stabssjef – det daglige operative ansvar. Han hadde også ansvaret for tiltak for å forebygge og motvirke eventuelle terrorangr­ep, tiltak vi heldigvis ikke fikk bruk for.

Politiets slagord «Sikkerhet med et smil» ble valgt som et uttrykk for hvordan vi ønsket at folk skulle bli møtt av politiet under OL. Jørgen personifis­erte dette slagordet med sitt gode humør, solide faglige skjønn og helstøpte profesjona­litet.

Det samarbeid og samhold vi hadde før og under OL, mye takket vaere Jørgen, medførte at vår stab har møttes regelmessi­g hvert eneste år siden. Som vi spøkefullt sa: Det var bare det sportslige som ble avsluttet i 1994. Nå må vi som er igjen klare oss uten Jørgen.

Våre tanker går til hans kjaere Jorunn, barna og barnebarna. Vi takker for alle de gode minner Jørgen ga oss i tiden før, under og etter De olympiske leker i 1994.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway