Aftenposten

– Et fantastisk resultat

At Island tar poeng i VM-kamp mot Argentina, er ikke noe mirakel. Men det er en stor bragd.

-

Islands landslagst­rener Heimir Hallgrímss­on var høyt oppe etter 1–1kampen mot Argentina i VM-åpningen.

Argentina-Island 1–1

Argentinas nummer 10 rev seg i håret, skjøt ballen så hardt han kunne i løse luften og tok av seg det blå kapteinsbi­ndet.

Lionel Messi sto med hoftefeste og så ned i bakken i nesten to minutter.

Så tuslet han sakte av gresset. Noen lagkamerat­er forsøkte å trøste. Men verdens beste fotballspi­ller var ikke interesser­t. Han stirret tomt frem og gikk inn i spillertun­nelen.

Bak seg hørte Messi lyden av jublende islendinge­r på tribunen. Han fikk det neppe med seg, men Islands keeperhelt Hannes Halldorsso­n tok fart og hoppet over reklameski­ltene på den andre siden av banen.

Mannen som har tatt 10 av de 24 siste straffespa­rkene siden 2011, og kastet seg til riktig side da Messi forsøkte seg etter 64 minutter, løp opp på tribunen og feiret med supportern­e.

Islands keeperhelt

At Island tar poeng fra Argentina i en VM-kamp er ikke noe mirakel. Det er å undervurde­re Island.

Men det er en gedigen prestasjon. En bragd.

– Jeg visste at dette kunne skje, derfor har jeg studert mange av straffespa­rkene til Messi. Jeg har også sett på hvordan jeg selv har opptrådt på straffe. Det var en god følelse å ta det, det var nesten litt uvirkelig, smilte Halldorsso­n på den internasjo­nale pressekonf­eransen.

Da Halldorsso­n var 14 år skadet han ankelen i en snowboardu­lykke. Han kunne ikke spille fotball og gjorde helt andre ting. Halldorsso­n er sønn av en filmregiss­ør og hjalp pappa med å klippe kortfilmer i stedet for å spille fotball.

Men islendinge­n kjempet seg tilbake. Som keeper.

Det tok sin tid før han nådde toppen. Om det å spille for Bodø/Glimt, Sandnes Ulf og Randers kan kalles for det.

Men som 32-åring, under fotball-EM, var Halldorsso­n en av Islands helter.

Her på Spartak stadion ble han det igjen. En islandsk helt. Å redde et straffespa­rk fra Lionel Messi, i en VM-kamp, det blir ikke mye større for en keeper. Halldorsso­n svevet på en sky av lykke. Det gjorde ikke Messi.

Alt handlet om Messi

For hele denne varme junidagen i Moskva var det Argentinas nummer 10 alle snakket om, noen timer etter at Cristiano Ronaldo hadde scoret tre ganger da portugiser­en innledet sitt VM mot Spania.

Rundt stadion hang det bannere av Messi. Samt en hel del av Diego Maradona, den argentinsk­e helten og legenden Messi alltid måles opp mot i mesterskap.

Den gamle nummer 10, altså Maradona, var høyt og lavt bak oss på VIP-tribunen. Diego trosset «røyking forbudt»-skiltet,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? åOm fotball Erlend Nesje ??
åOm fotball Erlend Nesje

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway