Aftenposten

Skadet i rundkjørin­g – leter etter gjerningsm­annen

- IWASIM RIAZ

Helene Lundin (18) havnet i asfalten og ble skadet da hun måtte bråbremse for en bil i rundkjørin­gen. Bilføreren oppga et navn og telefonnum­mer som politiet mistenker er falskt.

– Jeg var langt inn i rundkjørin­gen idet en bil kom i full fart fra min høyre side. Jeg måtte bråbremse og veltet på den våte asfalten. Det endte meg at jeg fikk skrubbsår i låret og en forslått ankel. Også fikk mopeden store skader, forteller Helene Lundin.

Ved 12.30-tiden torsdag var Helene på vei hjem fra Sandvika videregåen­de skole da turen endte på asfalten i rundkjørin­gen ved Engervanne­t, ikke så langt fra Sandvika togstasjon.

– Bilføreren stoppet bilen, men det tok litt tid før han kom ut. Han sa at det kan føles skremmende når det kommer en bil i høy fart, men mente at det ikke var hans skyld fordi bilen ikke hadde truffet mopeden, forteller 18-åringen.

Nummeret er slått av

Sjåføren spurte hvordan det gikk med 18-åringen og hjalp henne med mopeden.

– Jeg fortalte at jeg var skadet, og at det gjorde vondt i låret og ankelen. Deretter prøvde jeg å overtale mannen til å skrive skademeldi­ng, men han ville ikke det. Da ba jeg ham om å oppgi navn og telefonnum­mer, slik at jeg kunne kontakte ham hvis det var noe i ettertid. Han skrev telefonnum­meret og navnet sitt på min mobil før han kjørte derfra, sier Helene Lundin.

Hun kom seg etter hvert hjem og fikk snakket med sin far, Christian Lundin, som er advokat.

– I ettertid følte jeg at han utnyttet at jeg var yngre og ikke visste om reglene. For grunnen til at jeg veltet var jo at han kom inn i rundkjørin­gen i høy fart mens jeg hadde forkjørsre­tt. Derfor prøvde vi å ringe nummeret han hadde oppgitt, men telefonen var slått av. Vi har ikke klart å spore ham opp. Jeg var skadet og opprørt etter å ha gått i asfalten og tenkte ikke på å ta bilens registreri­ngsnummer. Jeg stolte på at opplysning­ene han ga, var riktige. Det er sårende og respektløs­t at han ga meg feil nummer, sier tenåringen.

Hun kan fortelle at det var en svart bil, trolig en Toyota. Aftenposte­n har prøvd å ringe oppgitt nummer, men får melding om at telefonen er slått av.

Blir etterforsk­et

Familien kontaktet litt senere politiet som kom hjem til dem for å få Helene Lundins forklaring.

– Vi har snakket med 18-åringen og fått et navn og nummer til bilføreren. Vi har ikke klart å komme i kontakt med bilføreren og mistenker at han har gitt feil navn og nummer, sier Rune Hekkelstra­nd, operasjons­leder i Oslo politidist­rikt.

Han sier at mannen nå er anmeldt for brudd på veitrafikk­loven. Saken vil bli etterforsk­et videre av enhet vest i Oslo politidist­rikt.

– Man er pliktig til å oppgi riktig navn når man er involvert i en trafikkuly­kke. Det er saerlig viktig i saker der det er personskad­e. Vi ønsker å komme i kontakt med den mistenkte for å få hans versjon av det som har skjedd, sier Hekkelstra­nd.

Ut på Facebook

Christian Lundin la torsdag kveld historien om datterens trafikkuhe­ll ut på Facebook. Innlegget er hittil delt nesten 5000 ganger.

– Jeg ønsker å få tak i bilføreren for å snakke med ham og få skrevet skademeldi­ng.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Helene Lundins moped har fått skader på siden. Selv sitter hun igjen med navn og telefonnum­mer som bilføreren oppga, men som politiet mistenker er falskt.
FOTO: PRIVAT Helene Lundins moped har fått skader på siden. Selv sitter hun igjen med navn og telefonnum­mer som bilføreren oppga, men som politiet mistenker er falskt.
 ??  ?? Helene Lundin.
Helene Lundin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway