Aftenposten

Foreldrene blir fortalt at barna skal ta et bad. Så ser de dem ikke igjen.

- KRISTOFFER RØNNEBERG

Foreldrene blir ofte fortalt at barna må bli med vaktene for å få seg et bad. Først etter noen timer blir det tydelig at barna ikke kommer tilbake.

Slik er flere familier blitt splittet opp i amerikansk­e mottakssen­tre ved grensen til Mexico, ifølge en advokat som represente­rer flere av immigrante­ne.

– Foreldrene blir ikke fortalt hvor det blir av barna. Dette er en tragedie. Foreldrene kan ende opp med å bli deportert uten barna sine, sa advokaten, Azalea Aleman-Bendiks, under en rettshørin­g i Texas tidligere denne uken, ifølge avisen Boston Globe.

– Dette er i bunn og grunn tortur. Folk blir fortalt: «Vi skal ta med barna sånn at de kan bade.» Og det er ikke sant, sier Miguel A. Nogueras, en annen advokat for migrantene, til CNN.

Historiene bekreftes i en Facebook-melding av advokaten Layli Miller-Muro, som også represente­rer flyktninge­ne.

– En jente begynte å skrike og kaste opp da hun ble tatt fra moren sin. Moren ba om et øyeblikk for å kunne trøste datteren. Svaret var nei, skriver Miller-Muro.

52.000 arrestert på grensen

Mange av migrantene som kommer inn til USA via Mexico kommer opprinneli­g fra El Salvador, Honduras og andre land i SentralAme­rika. Flere har flyktet fra vold og trusler i hjemlandet, mens andre har migrert for å søke arbeid.

52.000 personer ble arrestert bare i mai for å ha tatt seg ulovlig over grensen, ifølge offisielle tall.

Siden april har Trump-administra­sjonen tvangssepa­rert 1995 barn fra foreldrene sine etter at familiene tok seg ulovlig inn i USA,

 ?? FOTO: KRISTOFFER RØNNEBERG ?? En mur har i mange år dekket viktige deler av grensen mellom Mexico (til høyre) og USA. Likevel klarer mange å ta seg ulovlig over grensen. Bildet er tatt ved Nogales i Arizona.
FOTO: KRISTOFFER RØNNEBERG En mur har i mange år dekket viktige deler av grensen mellom Mexico (til høyre) og USA. Likevel klarer mange å ta seg ulovlig over grensen. Bildet er tatt ved Nogales i Arizona.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway