Aftenposten

– En absurd seanse

- NICHOLAS BERGH REIDAR LØFALDLI

Dette inntrykket fikk nordmannen av fotballstj­ernene.

– Jeg tenkte «Å, herregud», forteller Jørgen Sibbern (28) fra Oslo.

Han mimrer tilbake om sitringen i kroppen da han møtte fotballpro­filer som Mohamed Salah, José Mourinho og David Beckham for første gang.

Sibbern hadde en viktig rolle som tekstforfa­tter i Adidas-reklamen som ruller på TV-skjermene over hele verden før VM. Han har alltid vaert fotballint­eressert.

Derfor var det ekstra stas plutselig å jobbe tett med den stjernespe­kkede rolleliste­n, som også besto av Lionel Messi og Zinédine Zidane, samt hip hop-stjernen Pharrell Williams.

– Hvis jeg hadde skumpet borti de samme utøverne på gaten, hadde jeg vel blitt fnisete og klein. Men her måtte jeg vaere profesjone­ll. I hvert fall late som, forteller Sibbern.

Arbeidet har foregått over hele verden – naermere bestemt i Manchester, Los Angeles, Barcelona, Dortmund, Arizona, Shanghai, London og Amsterdam.

Forskjelli­ge typer

I en scene spilte for eksempel Dele Alli, Son Heung-min, Mohamed Salah, David de Gea og Jesse Lingard sammen med freestyler Caitlyn Schrepfer.

– De hadde det moro utpå der, forteller Sibbern, som forklarer at jobben hans blir enklere når humøret på settet er godt.

Sibbern har gode minner fra arbeidet med fotballstj­ernene.

– Fotballspi­llere er, som alle andre, ganske forskjelli­ge på settet. Noen er veldig utadvendte og pratsomme og har vaert med i reklamer i mange år. Noen er mer sjenert og spente. Så er det de som virkelig legger hele sjelen i opplegget og til og med skyter inn nye ideer underveis.

Én som tilhører sistnevnte kategori er Javier Hernández, forteller Sibbern. Mexicanere­n er et av Mexicos store håp foran VM.

Sibbern forteller også om et møte med Mesut Özil, der fotballstj­ernen var hjelpsom med å oversette slagord til tysk. «Det var en absurd seanse», mimrer Sibbern.

Filmtrikse­t

Den norske tekstforfa­tteren jobber til daglig for det nederlands­ke firmaet 72andSunny i Amsterdam. Å jobbe med fotballspi­llere bringer med seg visse utfordring­er, forteller han.

– Selv om utøvere fremstår som stoiske på banen, blir dette et annet element. Man kan snu på det, og spørre en skuespille­r om å spille profesjone­ll fotball. Det ser ikke alltid like elegant ut, sier Sibbern.

Han forteller at ett knep var å la kameraene gå mellom tagninger. Hensikten var at stjernene skulle glemme at de ble filmet. Arbeidet varte til slutt i halvannet år, der fire måneder gikk til produksjon. Sibbern er klar på at arbeidet med fotballspi­llere ga mersmak.

– Det gjorde faktisk det. Hvert fall innenfor denne typen arbeid. Jeg merket ikke mye til primadonna­nykkene jeg hadde sett for meg, sier Sibbern, før han legger til:

– Men kan vaere de hadde en god dag da.

 ?? FOTO: CHRISTIAN BAUR ?? Jørgen Sibbern jobber som tekstforfa­tter i Nederland.
FOTO: CHRISTIAN BAUR Jørgen Sibbern jobber som tekstforfa­tter i Nederland.
 ??  ?? José Mourinho.
José Mourinho.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway