Aftenposten

Vil ikke etterforsk­e saken mot Søviknes på nytt

- PÅL ANDREAS MAELAND

Påtalemynd­igheten vil ikke be politiet gjenåpne saken mot olje- og energimini­ster Terje Søviknes etter at den ble henlagt i 2001.

Det opplyser førstestat­sadvokat Anne Margrete Katteland ved Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvok­atembeter i en pressemeld­ing. Beslutning­en ble tatt i går, skriver Bergens Tidende. «Etter en grundig gjennomgan­g av saken kan jeg ikke se at det foreligger mangler ved etterforsk­ningen eller påtaleavgj­ørelsen», skriver Katteland.

– Ikke mangelfull

«I begjaering­en er det gjort gjeldende at etterforsk­ningen var mangelfull. Statsadvok­aten er ikke enig i dette. Under etterforsk­ningen ble det gjennomfør­t flere avhør, herunder 10 vitneavhør samt avhør av anmeldte og fornaermed­e.

Fornaermed­e hadde i forbindels­e med den opprinneli­ge anmeldelse­n oppnevnt bistandsad­vokat, og det ble ikke begjaert ytterliger­e etterforsk­ningsskrit­t.

Det er i begjaering­en også bemerket at saken ble behandlet på ett døgn hos statsadvok­aten, uten at det er redegjort for hvilken betydning dette har. Saken er ikke omfattende og det lar seg godt gjøre å behandle saken i løpet av en arbeidsdag», heter det i pressemeld­ingen.

Ba om ny etterforsk­ning

Kvinnen i Søviknes-saken hadde begjaert at saken fra 2000 skal gjenåpnes og etterforsk­es på nytt. Saken handler om at den davaerende nestledere­n i Frp, Terje Søviknes, hadde sex med en da 16 år gammel jente. Hun var ungdomsdel­egat på FpUs landsmøte.

Hun mener det som skjedde på hotellromm­et til nestledere­n var en voldtekt, han mener det dreier seg om frivillig sex. Saken ble henlagt som intet straffbart forhold i 2001.

Kvinnen og hennes advokat mente saken måtte gjenåpnes av tre årsaker: mangelfull etterforsk­ning, uriktig henleggels­e og nye bevis.

 ??  ?? Olje- og energimini­ster Terje Søviknes (Frp).
Olje- og energimini­ster Terje Søviknes (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway