Aftenposten

Klaveness hetses i sosiale medier

- ROAR LYNGØY EVEN HYE TYTLANDSVI­K BARKA

Lise Klaveness er Norges første kvinnelige VM-ekspertkom­mentator. I sosiale medier både hylles og hetses hun.

«Kjaere Lise Klaveness. Du er et irritasjon­smoment og intet mer.»

«Ørene mine blør.»

«Kan noen som har studert kommunikas­jonsteknol­ogi lage en knapp som muter kun Lise Klaveness?»

Innleggene er hentet fra Twitter. De er langt fra de mest hetsende innleggene som finnes om NRKs kvinnelige VM-ekspert. Men disse velger vi ikke å viderebrin­ge.

Diskusjone­n om Klaveness – som i september starter i jobben som direktør for elitefotba­ll i NFF – er todelt. Du har mange som hyller henne, men majoritete­n uttrykker negative følelser.

– Lise stålsatte seg

NRKs sportssjef Egil Sundvor sier at både Klaveness og NRK var forberedt på at det ville komme krasse reaksjoner.

– Lise Klaveness stålsatte seg. Hun har levd med slike reaksjoner gjennom flere år, men hun visste at det ville bli litt større trykk nå. Lise var klar, sier Sundvor.

Lise Klaveness skriver dette på SMS fra Russland:

– Jeg registrere­r at det er et visst trykk, men vi får ikke med oss alt her borte. Dagene er intense med reising og kamper hver dag. Jeg gikk til jobben som VMkommenta­tor med åpne øyne. I forkant av mesterskap­et forberedte jeg meg både faglig og mentalt, skriver hun.

– Nå er mitt fokus å vaere mest mulig forberedt til hver kamp slik at vi kan formidle VM på en god måte til folk hjemme i Norge. På fem dager har vi fått vaere tett på blant annet åpningskam­pen, Islands bragd over Argentina og Messi, og Brasils stjernegal­leri som møtte veggen mot undervurde­rte Sveits. Jeg vet at jeg er heldig, skriver Klaveness, som er fra Frekhaug nord for Bergen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway