Aftenposten

Helge Ottesen

- Per Arne Riis, Chris Rytter, Haakon Skaarer, Truls Holthe, Geir Sandvik, Finn Jebsen, Jan Stavik, Morten Haugen

Vår gode venn gjennom mange år er borte. Helge var født i 1951. Han vokste opp på Lillehamme­r. Vi laerte ham å kjenne da han begynte på Norges Handelshøy­skole i 1972.

Helge var en utadvendt og kontaktska­pende ung mann og fikk raskt mange gode venner i miljøet. Hans musikalske evner var uomtvistel­ige, og allerede første året ble han utpekt som «pianør» i Svaeveru’koret, en oppgave han bekledde med stort engasjemen­t og til alles tilfredshe­t gjennom hele studietide­n.

Som en samfunnsen­gasjert person med en urokkelig tro på konservati­ve verdier engasjerte Helge seg aktivt i studentpol­itikken.

Etter endt studietid arbeidet Helge innenfor mange felter. Bergen Bank, Den norske Bankforeni­ng, Linjegods, Railo Internatio­nal og Volvo var noen av de organisasj­onene som fikk dra nytte av hans kunnskap og arbeidskra­ft. Vi som sto ham naer, fikk erfare at Helge alltid var svaert engasjert i sitt arbeid. Helge var også levende opptatt av familiebed­riften på Lillehamme­r.

Etter mange år i Oslo flyttet Helge tilbake til Lillehamme­r, hvor han traff Hanne-Karin og giftet seg med henne. Hanne-Karin hadde sønnene Ulrik og Patrik fra et tidligere ekteskap, og Helge, som var svaert glad i barn, betraktet dem etter hvert som sine egne. Dessverre ble Hanne-Karin syk og døde så altfor tidlig.

Helge var glad i å reise og kunne ikke unnvaere de årlige turene til greske øyer eller Berlin, men det var i Sanary i Sør-Frankrike han hadde sitt paradis, som han søkte til stadig oftere. Helge var en fantastisk venn gjennom mange år og en person vi minnes som et tvers igjennom flott menneske. Vi som står igjen, vil oppleve en tom stol i dobbelt forstand når vi møtes månedlig slik vi har gjort siden 1976.

Våre tanker går til Mariann, Ulrik og Patrik, og vi ønsker fred over Helges minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway