Aftenposten

Noen av funnene i lekkasjen

-

ha betalt 40 millioner kroner i skatt til den spanske stat.

Messis advokat avviser overfor ICIJs samarbeids­partner El Confidenci­al at selskapet i Panama er aktivt og sier selskapet var en del av selskapsst­rukturen som allerede var opplyst om.

som bekreftet eierskapet, men datere det flere år tilbake. Regnskapsf­øreren avviste ideen som «svaert risikabel» fordi en skrifteksp­ert ville kunne ha avslørt dokumentfo­rfalskinge­n. Han ville ikke «gamble», heter det i en e-post, fordi «presidente­n av Argentina og hans familie er involvert».

En talsmann for Macris familiesel­skap Socma sier til ICIJs samarbeids­partner La Nación at eierskapet har vaert oppgitt til myndighete­ne. Talsmannen ønsket ikke å kommentere kommunikas­jonen mellom Mossack Fonseca og regnskapsf­øreren

til Macri.

Selskapet eide en andel av en sukkerfabr­ikk i Kasakhstan via en kjede av andre selskaper, ifølge OCCRP. I dag er presidentd­atteren senator i Kasakhstan og leder av utenriksko­miteen i senatet. Hennes politiske fremgang blir av ekspertkil­der ansett for å vaere en indikasjon på at hun en dag kan erstatte sin far.

Hun har ikke besvart OCCRPs henvendels­er.

millioner dollar på en bankkonto i Sveits.

Sommeren 2017 fikk Mossack Fonseca vite at Panamasels­kaper de administre­rte ble kontroller­t av arvingene til den franske juvelér Pierre Cartier. Selskapene ble brukt til å eie en skog i Canada og hadde sveitsiske bankkontoe­r.

Ingen av de ovennevnte har besvart ICIJs henvendels­er.

 ??  ??
 ??  ?? Både broren og sønnen til Malaysias statsminis­ter Najib Razak har dukket opp i Mossack Fonsecas kunderegis­ter.
Både broren og sønnen til Malaysias statsminis­ter Najib Razak har dukket opp i Mossack Fonsecas kunderegis­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway