Aftenposten

Anne Margaret Svestad

- Aase Hylland Tormod Knutsen

Anne Svestad ble født 2. juledag 1953 og døde 11. juni 2018. Hun ble 64 år gammel. Hun tok medisinsk embetseksa­men i 1981 og var spesialist i både psykiatri og barne- og ungdomspsy­kiatri. Hun var utdannet psykoanaly­tiker og var medlem av Norsk psykoanaly­tisk forening.

Hun arbeidet som avtalespes­ialist i egen praksis på Hamar og hadde både barn og voksne som pasienter. Hun var en av ytterst få i sitt distrikt som ga barn og unge tilbud om langvarig psykoterap­eutisk behandling. Det var viktig for henne å holde seg faglig oppdatert, og hun var ivrig i å søke faglig samarbeid med andre.

Vi traff Anne på medisinstu­diet i Oslo i 1974. Hun var sosial og alltid blid og vennlig. Hun passet godt inn i det samfunnsen­gasjerte studentmil­jøet på 70-tallet. Anne var glad i mennesker og møtte andre på en hjertelig og åpen måte. Hun var gjestfri og omsorgsful­l og hadde et stort følelsesme­ssig engasjemen­t for andre.

Anne elsket området hun kom fra og var aktivt med på det som skjedde på Hamar og omegn. Hun hadde en utpreget estetisk sans, ble glad av å oppleve vakre ting og var fargerik i seg selv. At hun var så trygt forankret i sitt eget miljø, var nok med på å forme hennes åpenhet overfor det nye og fremmede. Hun var glad i å treffe mennesker fra andre land og kulturer.

Vi hadde gleden av å ha Anne både som naer venn og kollega. Vi arbeidet sammen på Sanderud sykehus som unge leger, utdannet oss videre i psykoterap­i/psykoanaly­se, og det var av stor verdi for oss å kunne diskutere faglige spørsmål med en vi var så trygge på. Vi reiste på flere konferanse­r sammen og hadde det alltid hyggelig.

Anne var syk i tre og et halvt år, og hun skjønte at hun ikke kunne bli frisk. Tross smerter og plager håpet hun likevel å få leve en god stund til. Hun greide å vaere noe på jobben helt frem til like over påske. Da innså hun med tungt hjerte at hun måtte avvikle praksisen sin. Våre tanker går til Øyvind og sønnene Erlend og Jørund.

De sto sammen med henne i hele sykdomsper­ioden.

Vi sørger over Anne. Vi er takknemlig­e for et varmt og trofast vennskap og mange gode minner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway