Aftenposten

Faren: Jenta ikke skilt fra moren

- TARJEI KRAMVIKEN ØYVIND NORDLI

Den gråtende jenta som er blitt symbolet på

USAs behandling­en av migrantfam­ilier, ble aldri adskilt fra sin mor, opplyser hennes far.

Flere enn 2300 barn er blitt skilt fra sine foreldre ved grensen. For å illustrere artikler om saken har en rekke medier i verden, inkludert Aftenposte­n, brukt bildet av den to år gamle honduransk­e jenta Yanela Denise.

– Min datter er blitt et symbol på adskillels­en av barn på USAs grense, sier faren Denis Valera til nyhetsbyrå­et Reuters.

Faren sier at den lille jenta og moren Sandra Sanchez har vaert fengslet sammen i grensebyen McAllen i Texas, og de ble ikke skilt fra hverandre etter anholdelse­n. Honduras’ viseutenri­ksminister Nelly Jerez bekrefter Valeras versjon av saken, skriver Reuters. Carlos Ruiz, den amerikansk­e grensevakt­en som stanset Sanchez og datteren, sier at moren ble bedt om å sette ned datteren så hun kunne ransakes.

– Ungen begynte å gråte med en gang hun ble satt ned. Jeg gikk bort til moren og spurte: «Går det bra? Går det bra med barnet», sier Ruiz til BBC.

– Hun svarte: «Ja, hun er tørst og trøtt. Det er klokken 11 på kvelden».

I billedteks­ten til bildet, som er distribuer­t av billedbyrå­et Getty, står det at bildet er av at «en to år gammel asylsøker gråter i det moren hennes ransakes og anholdes» ved USAs grense.

«Asylsøkern­e hadde tatt seg over Rio Grande fra Mexico og ble anholdt av agenter fra USAs grensevakt før de ble sendt til et prosesseri­ngssenter for mulig adskillels­e», heter det i billedteks­ten.

 ?? FOTO: JOHN MOORE/GETTY IMAGES/AFP/NTB SCANPIX ?? Bildet ble tatt på grensen mellom USA og Mexico 12. juni av den prisbelønt­e fotografen John Moore.
FOTO: JOHN MOORE/GETTY IMAGES/AFP/NTB SCANPIX Bildet ble tatt på grensen mellom USA og Mexico 12. juni av den prisbelønt­e fotografen John Moore.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway