Aftenposten

Erna Solberg: Unge Høyres ja til cannabis vil ikke endre noe

-

Unge Høyre går inn for at lettere narkotika, som hasj og marihuana, skal bli lovlig.

– Det vil ikke påvirke Høyres politikk. Enhver legaliseri­ng fører til at flere vil havne utenfor, tror Erna Solberg. Hun frykter at en slik politikk vil føre til at flere blir rusavhengi­ge.

– Det betyr at vi ofrer noen for å forhindre kriminalit­et i samfunnet, sier Solberg til NTB. Den siste tiden har stadig flere tatt til orde for legaliseri­ng. Miljøparti­et De Grønne (MDG) ønsker å utrede muligheten for statlig regulert omsetning av narkotika, mens Oslos varaordfør­er Kamzy Gunaratnam (Ap) har tatt til orde for regulert salg av cannabis for å hindre at organisert­e kriminelle håver inn millioner.

I går fattet også Unge Høyre ved- tak på helgens landsmøte om å legalisere lettere narkotika. I forkant splittet saken ungdomspar­tiet sterkt, og et vedtak om full legaliseri­ng av all narkotika ble nedstemt med kun to stemmer.

Ifølge Klassekamp­en kan også Sosialisti­sk Ungdom (SU) under sitt landsmøte i helgen gå inn for å støtte utredning av lovlig salg og alternativ regulering av narkotiske stoffer, blant dem cannabis. Hvis det blir vedtatt også der, er det flertall blant ungdomspar­tiene, skriver avisen.

– Vil ikke påvirke

Erna Solberg troppet fredag opp på Unge Høyre-landsmøtet på Gardermoen. I sin tale til landsmøtet fremholdt hun at vedtakene på Unge Høyres landsmøte betyr noe.

– For det kan veldig fort bli Regjeringe­ns politikk, sa Solberg

Unge Høyre har allerede påvirket moderparti­et til å gå inn for en rusreform med avkriminal­isering av bruk og besittelse til eget bruk. Men vedtaket om å legalisere hasj og marihuana vil ikke få innvirknin­g på Høyres standpunkt, slår statsminis­teren fast.

– Det er ikke alt Unge Høyre greier å flytte på, sier Solberg. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway