Aftenposten

MDG-topp: Bilen er ryggraden i mange lokalsamfu­nn

- ROBERT GJERDE

Hermstad mener det er modig av partiet å velge Oslo som utstilling­svindu.

– Se på Oslo. Slik blir det over hele landet hvis Arbeiderpa­rtiet kommer tilbake i regjering, sa Siv Jensen på Frps landsmøte i april.

Frp-lederen peker på MDGs politikk i Oslo når hun vil vise i klartekst for velgerne hva en rødgrønn regjering kan føre til.

Målsetting­en om bilfri by og fjerning av parkerings­plasser i Oslo provoserer – og begeistrer – mange. MDGs miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg er blitt skyteskive for mye av kritikken og har vaert utsatt for grov netthets og alvorlige trusler.

– Men vi går altså ikke inn for bilfritt sentrum på bygda. Det vil jo innebaere å legge ned bygda, sier Arild Hermstad, nyvalgt talsperson for MDG.

– Og vi har en samferdsel­spolitikk som ikke innebaerer gigantbelø­p til fergefri E39 som bare handler om at det skal gå litt raskere mellom f.eks. Stavanger og Bergen. De som bor i Hardanger sitter fortsatt med hjertet i halsen hver gang de skal til byen på grunn av skredfare, sier han.

Han sier MDG vil bruke mer på flomsikrin­g av vei og ruste opp fylkesveie­ne.

I kommuneval­get i 2015 fikk MDG en oppslutnin­g på 4,2 prosent.

– Vi skal sette oss et konkret mål til høsten, men et minstemål er å gjenta resultaten­e fra 2015. Nå gleder jeg meg til å reise landet rundt for å bygge partiet videre, sier Hermstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway