Aftenposten

Tre nasjoner er på pinebenken – med vidt forskjelli­ge forventnin­ger

Island, Argentina, Nigeria. Kun ett av landene kan gå videre tirsdag.

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Argentina-Kroatia 0–3. Nigeria-Island 2–0. Resultaten­e denne uken har lagt alt til rette for en dramatisk avslutning på VM-gruppe D.

Kroatia er allerede videre. Island, Kroatia og Nigeria skal gjøre opp om den siste plassen.

Det er tre land med helt ulike forutsetni­nger for å lykkes. Tirsdag kveld står landene stille. Forventnin­gene er vidt forskjelli­ge, ifølge lokale journalist­er vi har vaert i kontakt med.

I siste runde spilles Island-Kroatia og Nigeria-Argentina. Slik er det for de tre lagene:

ISLAND

Etter et minneverdi­g uavgjortre­sultat mot Argentina, hadde Island en gyllen mulighet. Så skuffet de mot Nigeria. Med seier mot Kroatia i siste kamp kan imidlertid Island likevel gå videre.

– Det vil vaere den største prestasjon­en i Islands fotballhis­to- rie, større enn å slå England i EM, sier redaktør for nettstedet fotbolti.net Magnus Már Einarsson.

– Hvordan blir reaksjonen­e i Island om dere ryker ut?

– Folk er fornøyde bare over å vaere med i VM. Alle islendinge­r er stolte av laget. Men det ville vaert veldig stort å ta vår første VM-seier mot Kroatia, uansett om det holder til å gå videre eller ikke.

ARGENTINA

Lionel Messi kom for å vinne VM. Nå trenger Argentina en seier og hjelp fra Kroatia for å gå videre. «Hvis Sampaoli (treneren. journ.anm.) fortsetter slik, kan han ikke komme tilbake til Argentina», har Diego Maradona uttalt.

– For Argentina hadde det vaert en enorm lettelse å gå videre til åttendedel­sfinalen, forteller Lucas Casterán i sportsavis­en Diario Olé.

– Hvordan blir reaksjonen­e i Argentina om dere ryker ut?

– Allerede etter Kroatia-kampen reagerte mange med sinne i sosiale medier – spesielt mot Sampaoli og Messi – selv om noen fortsatt støtter laget. Nå som landslaget har fått en ny sjanse, vil det ytterliger­e ødelegge ettermaele­t til spillere som Messi, Di María, Agüero og Mascherano.

NIGERIA

Etter en nitrist åpningskam­p – 0–2 mot Kroatia – så det vanskelig ut å videreføre de gode VM-tradisjone­ne.

Seieren over Island betyr imidlertid at uavgjort mot Argentina holder for Nigeria.

– Å gå videre hadde vaert en større prestasjon enn mange her setter pris på, med tanke på hvor vanskelig gruppen er, sier The Guardian-journalist Emmanuel Akintowu.

Redaktør for nettstedet allnigeria­soccer.com, Ifeanyi Emmanuel, mener en gruppespil­l-exit naermest vil føre til landesorg i Nigeria.

– Skuffelsen vil vaere massiv. Fotballen her er en religion, i den grad at det påvirker økonomien og aksjemarke­det om laget gjør det dårlig, sier Emmanuel.

Redaktør tror Nigeria går videre

Argentina har vunnet to VM-gull og tapt tre finaler. De er stort sett alltid å regne med.

Frode Lia, redaktør for fotballbla­det Josimar, understrek­er at det er Argentina som har mest å tape.

– En så stor favoritt som Argentina klarer ikke å levere på noen som helst måte. Jorge Sampaoli har feilet totalt, sier Lia.

Han tror ikke på argentinsk avansement.

– Jeg tror Nigeria går videre. Det var også forhåndsti­pset mitt før mesterskap­et. Nigeria er det mest varierende laget, men til gjengjeld har Argentina vaert konstant dårlige.

 ?? FOTO: AP OG REUTERS ??
FOTO: AP OG REUTERS
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway