Aftenposten

Nytt bygg til Det samiske nasjonalte­ateret

-

Gleden er stor over at Regjeringe­n sa ja til nytt teaterbygg for Det samiske nasjonalte­ateret Beaivváš.

– En gledens dag, sier sametingsr­åd Henrik Olsen til NRK Sápmi, mens Beaivvášst­yreleder Lene Hansen kaller det en «samisk lagseier».

– Denne beslutning­en har vi ventet på så lenge. Det går en linje tilbake fra kampen om Alta-Kautokeino-vassdraget, via den samiske revitalise­ringen og frem til i dag, sier Hansen i en uttalelse. Hun mener dagens beslutning ikke bare er viktig for Sápmi, men også for kulturnasj­onen Norge:

– Det nye bygget vil ha stor betydning for samisk språk, identitet og ikke minst selve scenekunst­en. Under krevende arbeidsfor­hold har våre samiske kunstnere skapt magiske øyeblikk for hele Norge. Vi har vunnet mange priser. Nå skal vi strekke oss enda lengre, sier Hansen, som gir mye ros til både tidligere teatersjef­er og teaterets ansatte.

Kommunal- og moderniser­ingsminist­er Monica Maeland (H), kunnskaps- og integrerin­gsminister Jan Tore Sanner (H) og kulturmini­ster Trine Skei Grande (V) presentert­e fredag planene på Samisk Hus i Oslo.

Det nye teaterbygg­et blir samlokalis­ert med den videregåen­de skolen i Kautokeino. Nå skal Statsbygg foreta videre avklaringe­r av prosjektet, ifølge Kunnskapsd­epartement­et. (NTB) Justin Bieber har førsteplas­sen med seks milliardse­tte videoer på Youtube. (NTB)

 ??  ?? Musikkvide­oen til Rihannas låt «Work», hvor også Drake (t.h.) synger, har rundet én milliard Youtube-visninger …
Musikkvide­oen til Rihannas låt «Work», hvor også Drake (t.h.) synger, har rundet én milliard Youtube-visninger …
 ??  ?? … det har også Bruno Mars’ video til låten «24k Magic».
… det har også Bruno Mars’ video til låten «24k Magic».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway