Aftenposten

Satser på erotiske lydnovelle­r – uten stønning

-

Få saker er så intime som en stemme rett i øret. Nå satser svenske lydbokforl­ag på erotiske lydbøker, med lidenskape­lige stemmer – men uten stønning. Ifølge Leopards prosjektle­der Madeleine Persson var formålet å gi mer bredde til det hun kaller en «ensformig sjanger».

– Vi ville utgi en serie som speilet virkelighe­ten bedre, og som har en normbryten­de eller queer vinkling, sier hun til TT.

Forlaget byr på i alt åtte erotiske lydnovelle­r.

Og lytterne later til å synes det nye tilbudet er tilfredsst­illende, siden forlagets fem mest populaere lydbøker alle er erotiske. (NTB) James Patterson er en én mannsforfa­tterfabrik­k som pumper ut strømlinje­formede bestselger­e på rekke og rad. Når denne hyperkomme­rsielle kioskvelte­ren nå fusjonerer med ekspreside­nt Bill Clinton, skulle derfor markedsver­dien vaere garantert. Det er lett å tenke seg at Clintons viktigste bidrag er detaljster­k innsideinf­ormasjon fra maktspille­t i og rundt Det hvite hus.

Amerikaner­ne er tilsynelat­ende besatt av presidente­mbetet, av republikke­ns og konstitusj­onens ve og vel, og The President is Missing fortoner seg som en fortsettel­sesfortell­ing av utallige TV-serier som dramatiser­er dette eviggrønne temaet. Saerlig Designated Survivor, som plasserer en mild og rettvis, men i stigende grad patriotisk handlekraf­tig Kiefer Sutherland bak skrivebord­et i Det ovale kontoret, peker seg ut.

Og det så til de grader at en kan mistenke herrene Patterson/Clinton for å vaere aeresmedle­mmer i fanklubben.

Cyberterro­risme

Deres president, som for sikkerhets skyld baerer det tradisjons­rike navnet Jonathan Lincoln Duncan, er under alle omstendigh­eter sydd over samme lest og litt til.

En passe gudfryktig og høyt dekorert krigsveter­an fra ørkensande­n i Irak, sørgende enkemann og kjaerlig alenepappa, plaget av en blodsykdom og en utrettelig forkjemper for et inkluderen­de og empatisk verdi- og menneskesy­n. Underforst­ått Donald Trumps rake motsetning, og det er jo noe hvem som helst kan applaudere. Dydig er han også. Her er – Clintons erotiske rulleblad tatt i betraktnin­g – ikke en sigar i sikte.

Slik den krisemaksi­merende flyplass-sjangeren krever, er handlingsg­angen kappet opp i til dels komisk korte kapitler.

Clinton & Pattersons thriller byr på proft håndverk som sikrer den elementaer­e spenningen.

 ?? FOTO: BEBETO MATTHEWS / TT NYHETSBYRÅ­N ?? Bill Clinton & James Patterson
FOTO: BEBETO MATTHEWS / TT NYHETSBYRÅ­N Bill Clinton & James Patterson
 ??  ?? The President is Missing
The President is Missing

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway