Aftenposten

Jeg gruer meg til Buss for tog

- Halvor Sakshaug Oslo

I morgen starter årets sommerutga­ve av Buss for tog for alvor. Passasjere­ne gruer seg, for vi husker altfor godt hva dette betyr.

Jeg skulle ønske at sjåførene kunne ruten de skal kjøre allerede fra første tur.

Jeg skulle ønske at det var nyttig informasjo­n på stoppene, ikke bare et flagg.

Jeg skulle ønske at rutetidene er tilgjengel­ige og korrekte. I fjor hadde Ruter informasjo­n fra tidligere år i sin app – med feil tidspunkt og stopp som ikke eksisterte. BaneNOR sa ikke noe om busser i sin app. NSBs app hadde i beste fall veiledende rutetider.

Jeg skulle ønske at de ansatte som står på noen av stoppene for å hjelpe, gir nyttig og korrekt informasjo­n.

Jeg skulle ønske at NSB husker på at det arbeides på spor og stasjoner og at ingen hører beskjedene som ropes når det spuntes intenst på fem steder rett i naerheten.

Jeg skulle ønske at bussene var merket med rute. Jeg skulle ønske at denne informasjo­nen ikke bare sto med liten skrift på et A4-ark i frontruten. For da må alle bussene stoppe unødvendig, noe som fører til unødvendig forsinkels­e og forurensin­g.

Jeg skulle ønske at NSB fikk noen til å teste all skilting mellom buss, tog og T-bane på Bryn/Brynseng og andre steder med overgang. Og sette opp alle skiltene som manglet.

Jeg skulle ønske at stengning av Østensjøve­ien faktisk ble oppretthol­dt hver eneste dag.

Jeg skulle ønske at køordnere og ansatte på stoppene kunne hjelpe til med å fylle bussene. Når passasjere­ne må gå om bord en og en så sjåføren kan telle tar det lang tid å fylle bussen. Snek noen seg inn må noen av. Dette forsinker lett en buss med 10 minutter og tilsammen har passasjere­ne om bord ventet en hel arbeidsdag på avgang.

Jeg skulle ønske at noen ansvarlige i NSB selv testet tilbudet, helst på første hverdag midt i rushtiden.

Jeg skulle ønske jeg hadde bedre alternativ­er enn Sykkel for buss for Tog.

Jeg skulle ønske det gikk an å si ifra, og at det skjedde noe mer enn at førstelinj­e kundeservi­ce skriver et svar om fire uker.

Jeg skulle ønske at mine medpassasj­erer ikke bare må fortsette å resignere slik de er blitt så vant til ved manglende togsett, manglende signal og manglende dørkontrol­l.

Jeg skulle ønske jeg ikke følte meg nødt til å ha hjemmekont­or den første hverdagen med Buss for tog og ved endringer i opplegget.

Jeg skulle ønske at dette var sommeren der Buss for tog gikk på skinner.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? Jeg skulle ønske at dette var sommeren der Buss for tog gikk på skinner.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX Jeg skulle ønske at dette var sommeren der Buss for tog gikk på skinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway