Aftenposten

Vi som varslet, blir fortsatt jaktet på av pressen

Vi som varslet mot Trond Giske, blir fortsatt jaktet på av pressen. Vi får ikke fred. Journalist­er fra mange redaksjone­r presentere­r til stadighet usanne og til dels vanvittige påstander. De har fått disse fra et sted.

- Varsler

Jeg skriver dette fordi Aftenposte­n har stilt meg følgende spørsmål, nå et halvt år etter jeg varslet:

Spilte Hadia noen rolle i dine overveiels­er og utforming av varselet?

Visste Hadia om ditt varsel før du leverte det inn?

Hvilken relasjon hadde du til Hadia og de andre varslerne før du varslet?

Jeg har fått lignende spørsmål fra naer alle de største redaksjone­ne i landet. Disse har kommet ukentlig siden jeg varslet. Bakgrunnen for at redaksjone­ne tar kontakt, er at de har kilder som oppgir å vite at det finnes en sammenheng mellom varslene som må avsløres.

Jeg svarer dem på bakgrunn av mitt eget varsel og forklarer at det ikke stemmer. Forklart det har jeg også gjort denne gang. Men uansett hva jeg sier, føles det som ikke å bli trodd. For Aftenposte­n vil, som de andre redaksjone­ne, ha svar likevel, og mitt ønske om ikke å bidra til enda en ny sak om dette, blir som vanlig ikke respektert.

Null kontroll

Alle de største redaksjone­ne har fått navnet mitt oppgitt. Det føles som å ha null kontroll over noe veldig privat. Det er andre som bestemmer at jeg ikke får avslutte dette kapittelet. Hvem «de» er, som snakker om meg, får jeg ikke vite. Men mitt inntrykk etter å ha snakket med journalist­er, er at kildene de refererer, jobber på vegne av noen. Det føles ubehagelig og utrygt.

Noen som tydeligvis ikke ønsker meg eller andre som har varslet vel, snakker om meg til mediene og er årsaken til at jeg ikke får vaere i fred. Jeg har ikke selv valgt å opplyse dem som kontakter meg, om at jeg er varsler. Jeg har ikke gitt tillatelse til at noe om mitt varsel skal spres. De vet likevel hvem jeg er og hva jeg har varslet om. Jeg får aldri vite hvem de er og hva de egentlig forteller.

Påstand om hevn

En av hovedpåsta­ndene som presentere­s, er at disse kildene mener å vite at Hadia Tajik og Marianne Marthinsen står bak varslingen­e mot Trond Giske. Det skal vaere hevn for at Trond Giske overtok som finanspoli­tisk talsperson etter Marianne Marthinsen. Det blir påstått at de som har varslet, har planlagt dette sammen med dem.

Kildene forteller, ifølge mediene, at varslene er helt eller delvis usanne.

Hvordan disse kildene er i besittelse av en slik informasjo­n, er visst ikke like interessan­t å grave i for mediene. Men å få vite av journalist­er at det skal vaere opptil flere personer med innsidekun­nskap om de anonyme varslene, at de har lekket navnene på alle sammen og jobber aktivt for å lage mediesaker mot varslere og andre, føles som et overgrep.

Sårende og utmattende

De farer med løgn, og det er forferdeli­g sårende. Men mest av alt er det utmattende at det aldri tar slutt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway