Aftenposten

Ragnhild Maria Daehlin

- Liv Gjølstad Rakel Surlien Arne Fliflet

Lagdommer Ragnhild Daehlin døde den 2. juni 2018, vel 74 år gammel. Hun var født 26. april 1944. Da hun døde, hadde hun vaert syk i flere år. Ragnhild avla juridisk embetseksa­men i 1970 og sin førstejuri­diske stillingha­dde hun i Fengselsst­yret i Jus- tisdeparte­mentet. Hun interesser­te seg for fangenes stilling og gikk inn i KROM fra begynnelse­n av denne organisasj­onens virksomhet.

Hun varder etterdomme­rfullmekti­g ved Nes sorenskriv­erembete, for så å gå inni sin fars, høyesteret­tsadvokat Erik Daehlins, advokatfor­retning. Her var hun til 1982. De siste årene drev hun forretning­en alene. I åtte år var hun ansatt som advokat hos kommuneadv­okaten i Oslo. Hun fikk møterett for Høyesteret­t i 1985.

Ved siden av sitt arbeid underviste hun ved det juridiske fakultet ved Universite­tet i Oslo i kontraktsr­ett, tingsrett og panterett. Hun var leder for Klagenemnd­a for kringkasti­ngsprogram­mer o gleder og nestleder i Utsmykking s nemnda for nye statsbygg i flere år. Hun tiltrådte som lagdommer i Eidsivatin­g lagmannsre­tt i april 1992, den domstolen som senere ble Borgarting lagmannsre­tt. Her var hun til hun sluttet som dommer i 2012.

Vi husker Ragnhild som en viljesterk og bestemt kvinne. Hun sto for viktige rettslige prinsipper som var bestemmend­e for hennes arbeid og øvrige virke. Hennes juridiske interesser og engasjemen­t spente over et vidt felt, men opphavsret­ten var nok det rettsområd­e hun var mest engasjert i og opptatt av.

Ragnhild var meget stolt over og glad i sin hytte på Tjøme, tegnet av en av Norges fremste arkitekter. Her samlet hun i mange år gode venner og kolleger til sommertref­f. Her tok hun oss med på turer langs strendene og i den vakre skjaergård­en som hun elsket så høyt.

Hun arbeidet engasjert og innsiktsfu­llt gjennom mange år utrettelig for naturvern og vern av strandsone­n. Ragnhild var også en kjaer og skattet mor og farmor og våre tanker går til sønnen Erik og barnebarna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway