Aftenposten

Solveig Thoresen Estdahl

- Knut Arild Hareide Partileder i KrF

Med Solveig Thoresen Estdahls bortgang er en trofast medarbeide­r i KrF gått bort. Hun ble født i Arendal 2. januar 1931. Hun kom tidlig med i Frelsesarm­een i sin hjemby og ble frelsesoff­iser i ung alder. Etter 15 års tjeneste valgte hun å gå over i et sivilt yrke. Hun flyttet til Trondheim og tok utdanning i bedriftsøk­onomi.

Her engasjerte hun seg også i politisk arbeid og var i periodene 1977 til 1981 og 1981 til 1985 KrFs første vararepres­entant på Stortinget fra Sør-Trøndelag. I løpet av disse åtte årene møtte hun i alt 119 dager som representa­nt samtidig som hun var ansatt i Sør-Trøndelag fylkeskomm­une

På denne tiden flyttet hun til Oslo, der hun giftet seg med den tidligere offisersko­llegaen fra Frelsesarm­een, Jørgen Estdahl. Hun fortsatte med politisk arbeid, nå først som leder for partigrupp­ens stortingss­ekretariat fra 1985 til 1987, deretter som rådgiver for stortingsg­ruppen fra 1987 til hun gikk av med pensjon i 1996. I 12 år var hun styremedle­m i det som den gang het Televerket.

I Oslo engasjerte hun og ektemannen seg i lokalmiljø­et på Hellerud, der de bodde, og i det lokale KrF-arbeidet. I 2015 ble hun enke. I de senere årene slet hun nok med helsen, men fulgte samtidig godt med i det som interesser­te henne. Hun var som pensjonist i mange år med som gjest på stortingsg­ruppens juleavslut­ninger – senest i 2017.

Onsdag 20. juni døde hun fredfullt, 87 år gammel. Som det heter i den bevegelsen hun ga sin ungdoms kraft og var en del av hele livet: Hun ble forfremmet til herlighete­n. Hennes venner i KrF lyser fred over hennes minne og takker for mange års trofast tjeneste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway