Aftenposten

Silje Hagerup

- Anne-Grete Skjellange­r, Ann-Kristin Endal, Cathrine Fossen, Ellen Frankrig-Johansen, Hilde Lorentzen, Inger Saxebøl, Renate Magnus

Hun er en båt uten anker, hun har huet fullt av tanker og et hjerte som banker for ting som hun tror på Hun er ikke interesser­t i penger eller gull og grønne enger

Det er Silje Raga Rockers synger om. Silje, som forlot oss 21. juni, bare 48 år gammel. Det er ikke til å forstå. Vakre Silje som ble vår venninne på Ski videregåen­de høsten 1987. Alternativ­e, frikete, idealistis­ke Silje, som var opptatt av miljøvern på 1980-tallet, lenge før vi andre begynte å se behovet. Silje, som låste seg fast for å forhindre at skinnene på Valdresban­en skulle rives opp, mens vi andre satt og nileste til eksamen.

Utforskend­e, eventyrlys­tne Silje, som etter videregåen­de selvfølgel­ig skulle studere sosialantr­opologi, et studium vi andre knapt hadde hørt om. Men for Silje med sin søkende, åpne, tolerante og nysgjerrig­e natur var dette helt perfekt. Silje elsket å reise. Hun var uredd, noen ganger i overkant uredd, kanskje på grensen til naiv.

Som den gangen hun reiste alene gjennom Afrika, fra Elfenbensk­ysten til Marokko. Men selvsagt gikk det bra, både den gangen og alle de andre gangene hun var ute og reiste til mer eller mindre avsideslig­gende steder. Og det gikk antagelig bra fordi hun alltid møtte verden med et åpent sinn og trodde det beste om menneskene hun møtte.

Hvis alle hadde vaert som Silje, hadde verden vaert et mer harmonisk og fredfullt sted. Silje knyttet bånd til de mange hun møtte på sin vei. Men uansett hvor mye hun reiste, og hvor lenge hun bodde i utlandet, kom hun alltid tilbake til oss, til familie og venner i Norge.

Nå har Silje lagt ut på sin siste reise. Vi er mange som kommer til å savne å ha henne i livet vårt, men størst blir nok savnet for Leni, som har mistet mammaen sin på terskelen til voksenlive­t.

Våre tanker går til henne og resten av familien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway