De 16 lagene som er videre til åttendedel­sfinalene er klare. Det er ti lag fra Europa, fire fra Sør-Amerika, ett fra Asia og ett fra CONCACAF

Slik spilles 1/8-delfinalen­e I morgen kl. 16: FrankrikeA­rgentina

I morgen kl. 20: Uruguay-Portugal

Søndag kl. 16: Spania-Russland Søndag kl. 20: Kroatia-Danmark Mandag kl. 16: Brasil-Mexico Mandag kl. 20: England/BelgiaJapa­n

Tirsdag kl. 16: Sverige-Sveits Tirsdag kl. 20: Colombia-England/Belgia

England-Belgia var ikke ferdigspil­t da denne utgaven av Aftenposte­n gikk i trykken. falt over beina hans. Dommeren trengte ikke lang tid foran skjermen før han omgjorde beslutning­en.

Polsk scoring

Senegal hadde bra kontroll i store deler av 1. omgang. Naermest for Colombia var Radamel Falcao som burde ha satt hodestøtet i mål etter 25 minutter.

Colombias store stjernespi­ller James Rodríguez måtte ut med skade etter halvtimen spilt, og nå så det mørkt ut for avansement. Det sto 0–0 til pause i begge kamper, og på dette tidspunkt var Colombia utslått.

Colombia slet veldig med å skape noe, men kvarteret ut i 2. omgang kunne fansen juble: Polen hadde tatt ledelsen mot Japan etter mål av Jan Bednarek. Nå var Japan plutselig ute av VM, mens Senegal og Colombia var videre.

Så scoret Columbia da Yerry Mina fant nettmasken­e 16 minutter før slutt.

Nå var Senegal plutselig ute av VM på grunn av flere gule kort enn Japan. Både Senegal og Japan sto med fire poeng, 4–4 i målforskje­ll og 2–2 i innbyrdes oppgjør.

Men Senegal hadde to flere gule kort enn Japan, og dermed var det afrikanske landet ute.