Aftenposten

Vi støtter ikke Pride for å score raske poeng

-

Erland Bakke stiller spørsmål i Aftenposte­n 28. juni ved om det er greit at kommersiel­le aktører støtter Pride og fastslår at det kun er for å selge flere produkter til LHBT-målgrupper. Det er ikke riktig. DNB er én av bedriftene han trekker frem. Hvorfor støtter egentlig DNB Pride?

DNB er en viktig samfunnsak­tør i Norge. Vi har over 10 000 ansatte, og over to millioner mennesker bruker tjenestene våre. Det gir oss et stort ansvar og en posisjon til å vaere med å forme samfunnet vi er en del av. Den posisjonen ønsker vi å bruke til noe positivt. I strategien vår har vi valgt å jobbe spesielt med to av FNs baerekraft­smål: baerekraft­ig økonomisk vekst, samt likestilli­ng og mangfold. Hele organisasj­onen vår jobber nå med å konkretise­re hvordan vi som en ansvarlig bank kan vaere med å nå disse målene.

Arbeidet for likestilli­ng og mangfold er altså ikke noen gimmick for å score raske poeng i en spesiell målgruppe. Enten vi støtter Pride, satser på flere kvinner i finans eller ansetter flyktninge­r med IT-kompetanse, er dette en del av en seriøs og målrettet satsing for å drive butikk på en skikkelig måte som bidrar positivt til samfunnsut­viklingen.

Temaet for årets Pride er «Familie». Filmen Bakke viser til, er et eksempel på hvordan vi ønsker å bruke vår stemme til å bidra til at flere føler seg inkludert. For oss er det viktig å vise at vi både forstår og respektere­r at familier kommer i mange former – og at det bør vaere lov for alle å bruke ordet familie om en eller flere mennesker man er glad i og har naert i livet. Vi tror at også kommersiel­le aktører kan og bør bidra til å snakke om familie i en kontekst av mangfold og at mange positive stemmer tilsammen kan bidra til at flere føler at det er rom for dem, også i begrepet «familie».

DNB er også en organisasj­on med mangfold. Vi er arbeidsgiv­er for om lag 10 000 ansatte, og det er viktig for oss at alle som jobber i DNB, vet at dette er en arbeidspla­ss som verdsetter alle ansatte, uavhengig av legning, kjønn, alder eller bakgrunn.

DNB er en bank for alle, uansett, alltid. Vi opplever at de aller fleste synes det er bra at vi som en stor samfunnsak­tør viser støtte til organisasj­oner og bevegelser som for eksempel Pride. Og vi håper folk ser at det går an å støtte en god sak selv om man er et kommersiel­t selskap. Bedrifter må faktisk også ha to tanker i hodet samtidig.

 ?? Aina Lemoen Lunde, markedsdir­ektør, DNB ??
Aina Lemoen Lunde, markedsdir­ektør, DNB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway